Dřevo nebo sláma? Sandály léto 2014

Dřevo nebo sláma? Sandály léto 2014

11. července 2014, léto 2014, korek, sláma, dřevo, sandály, letní obuv, trendy, dámská obuv, boty na podpatku, dřevěný podpatek, espadrillas, espadrillky

Sponzorované odkazy

Jistě už víte, jaké oblečení a módní doplňky budou letos v létě 2014 in a trendy, ale co bude na vrcholu žebříčku u obuvi? Klasické dámské sandálky zná každá z nás a jsou snad těmi nejoblíbenějšími ,,otevřenými" botami. Užíváme si jich nejen v létě, ale také v zimě při plesové sezóně. Teď jim léto 2014 přeje a především těm, které se pyšní platformou či podpatkem ze dřeva, korku nebo slámy. Sandálky vypadají velice atraktivně. Při pohledu na ně z vás mizí dojem konfekčního produktu. Přírodniny jako dřevo, korek či sláma na obuvi v nás vyvolávají pocit, že vyrostly přímo v lese nebo na poli.

Začněme u kombinace sandál a dřeva. Tyto boty v nás skutečně evokují nejrůznější představy. Mnozí z nás v nich vidí typické holandské dřeváky, ale ti s větší fantazií by mohli dřevěný podpatek či platformu označit za jakýsi kmen stromu, který se košatí a kvete nejrůznějšími barvami. Určitě jste také zaregistrovali, že letos v létě se sandálky budou nosit v nude odstínech, takže klasická černá, bílá, ale také béžová nebo hnědá. Všechny tyto barvy jdou s dřevěným základem ruku v ruce a sluší jim to.

S dřevem má také hodně společného korek, který se též využívá k přikrášlení letních sandál. Vy se setkáváte asi častěji s korkem v souvislosti s šampaňským nebo vínem. Velice často se ale využívá jako podrážka a stélka ve zdravotnických botách a klasických školních pantoflích. Korek, který se získává odřezáváním kůry dubu korkového či korkovníku, se na dámských sandálech jeví velice slibně. Je mnohem měkčí, lehčí a tvárnější nežli dřevo. Z toho všeho také plyne, že by letní sandálky s korkovou platformou, podpatkem nebo jen podrážkou, měly být příjemnější na nošení.

​Sandály se slaměnou podrážkou či podpatkem ve vás zřejmě nebudí přesvědčivý dojem, ale buďte bez obav. ​Za slaměné boty se považují nám známé espadrillky, jejichž podrážka je po svém obvodu lemovaná provázkem. Klasické espadrillas jsou neformální plátěné boty bez podpatku, ale jejich popularita je tak vysoká, že se jejich názvem označují všechny boty, které se pyšní podrážkou vyrobenou z lana. Espadrillové sandálky vypadají netypicky, čímž poutají naší pozornost. Pro teplé a především suché léto jsou podle mě jako stvořené.

​​Zdroje: www.polyvore.com​​​

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii obuv a letní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu