Průvodce denimem aneb jak vybrat ty správné pánské džíny?

Průvodce denimem aneb jak vybrat ty správné pánské džíny?

8. srpna 2014, pánské džíny, skinny, slim, volné džíny, rovné džíny, úzké džíny, loose, průvodce denimem, denim

Sponzorované odkazy

I když si mnozí pánové s módou hlavu nelámou, najít ty správné džíny, které sednou postavě a hodí se pro různé příležitosti, je někdy veliký kříž. Liší se ve střihu, délce, šířce a barvě. Není denim jako denim. A hlavně vám pokaždé může jinak sedět stejná velikost. Módní značky se moc neshodují a to už nemluvím o neznačkových riflích, které lze koupit na tržištích a v obchodech u nás v České republice nebo někde v zahraničí. Možná o tom nemáte ani ponětí, ale každý střih džín má své pojmenování podle toho, jak vypadají a padnou. Podíváme se na ně.

Skinny

Pro úzké džíny se už vžil název skinny. Všichni je známe. Jsou specifické svou minimální šířkou, která pevně obepíná nohu. V dnešní moderní době jim mírně klesl rozkrok, což pánové velice ocení, jelikož se v nich tak cítí pohodlněji třeba i při sezení, kdy mají džíny tendenci se vytáhnout nahoru. Jejich úzkost je znát především v pase, nohou v oblasti stehen a kotníků. Tyto džíny si dovolují především mladí muži a pánové, kteří je využijí hlavně při neformálních společenských akcích. Některým ženám připadají skinny jeans na mužích sexy, ale někteří na ně mají přesně opačný názor.

Slim

Název slim se ujmul pro mnohé tenké věci jako jsou například cigarety, ale nyní bude řeč o slim pánských džínách. Ty mají povětšinou nízký pas, který možná při předklonu a sedu moc neoceníte. Jejich a zároveň i vaši štíhlost zvýrazní v oblasti boků a nohou. Nejsou tak zúžené v oblasti kotníků jako skinny, a proto vám mohou v těchto oblastech překrýt mnohé z bot. Taktéž se jako skinny hodí pro mladší generaci s hubenou a moderní siluetou.

Straight

Jako takzvané straight se označují džíny rovné. Pravidelný pas a klasický střih nohavic. Tento druh džín je u mužů jedním z nejoblíbenějších a nejvíce vyráběných. Skvělé je, že tento střih sedí všem typům postav. Mnoho stylistů doporučuje mít tyto džíny ve více barvách a variantách, jelikož je můžete využít při jakékoli akci. Perfektně se kombinují s ostatním oblečením, módními doplňky a také obuví. Straight jeans jsou číslem jedna!

Bootcut

A co si představit pod pojmem bootcut? Tento termín není až tak znám ale džíny, které se pod ním skrývají zná každý z nás. Jde o rifle, které se od pasu dolů rozšiřují. Užší střih přes stehna a mírně širší přes nohy. Hodí se pro všechny, které se nepyšní příliš hubenou postavou. Pánové s širšími stehny, ale i lýtky mají zelenou. Nejednotvárnost těchto džín vytváří krásnou symetrii těla.

Relaxed

Dalším typem džín jsou klasické volné. Tento střih mají v módním světě zabrány muži pouze pro sebe. Dámské volné rifle se proto označují jako takzvané boyfriend. V těchto džínách se mnoho mužů cítí nejpohodlněji. Mají sice nízký pas, ale šířka v celé oblasti nohou jim dává možnost svobody. Mohou se nosit ohrnuté nad kotníkem a vůbec to nevypadá špatně. Pánové se tak cítí více ,,free".

Tapered

Zužující se džíny jsou další možností. Tento střih je uvolněnější a širší v oblasti stehen a rozkroku, ale užší na konci. Jsou takovou alternativou skinny džín, kdy se muži nemohou přenést přes napasování riflí v horních částech nohou. Mnohem dobře vypadají zužující džíny potrhané a s dírami. Jsou symbolem pouliční chladné atmosféry.

Loose

Pod takzvanými loose jeans se skrývají jakési střihově lehké džíny, které vypadají přirozeně a nenuceně. Volný střih přes boky a stehna a rovný střih nohavic. Tyto loose jeans jsou spojením klasických volných a rovných riflí. Mají ale vyšší pas a pánové v nich skutečně vypadají bezprostředně.

Zdroje: www.hm.com Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu