Kožené kozačky – trendy, inspirace a must-have tipy

Kožené kozačky – trendy, inspirace a must-have tipy

7. ledna 2015, kožené kozačky, dámské kozačky, kozačky Zara, kozačky Baťa, hnědé kozačky, trendy kozačky

Sponzorované odkazy

Na špičku dopadne první vločka a ve vteřině se rozpustí. Podrážky zanechávají svůj otisk v čerstvě napadaném sněhu. I takto začínají naše první zimní procházky. Výšlapy do hor sice více podpoří obutí kvalitních pohorek, ale na běžné chození po městě volíme většinou rády kožené kozačky. Letošní trendy upřednostňují jednoduchý minimalistický styl v tónech tmavě hnědé a rezaté.

Trendy barvy a typy kozaček pro zimu 2015

Prohlédněme si nejprve barevné spektrum kožených kozaček, které je v aktuálních nabídkách značek. Vnímáme přechod starých kolekcí v nové, a ač by se zdálo, že už je téměř po sezóně (alespoň v módním světě ano), objevují se v prodeji stále nové modely. Do vedení se přitom dostávají zejména odstíny hnědé. Už v loňském roce jsme se snažili k rezatým kozačkám sehnat alespoň v podobném odstínu kabelku. Myslím, že v tomto roce to tak velký problém nebude.

Abychom nezůstali jen u hnědé barvy, podívejme se i na vínovou a tmavě fialovou. Podle mého názoru se objevují v řadě kolekcí už delší dobu, ale jen tak na nás povystrkují svá „kopýtka.“ V zajímavém provedení je koupíte na příklad v prodejnách Zara.

Nebudeme si nic nalhávat. Stálice jsou především klasické černé kozačky na nižším podpatku, případně platformě. Obměnu zaznamenává zejména podpatek, který se během několika let změnil z úzkého (mnohdy jehlového) na podpatek široký.

Široký podpatek a klínky se nevyhnul ani prodejnám Baťa, kde módní trendy nesmí chybět. Podzim/zima 2014 zaplavila lavina kozaček zdobených zlatými zipy, přezkami či zdobenými podpatky. Na příliš výrazné kozačky raději zapomeňte, pokud se o trendy opravdu zajímáte. Důraz je kladen na detail a tím může být právě a pouze šířka podpatku, decentní aplikace nebo využití šněrování.

Mnohé snad i potěší pozvolný návrat kozaček nad kolena. Zatím to ale vypadá, že si jejich boom schováme až na další sezónu.

Zdroj: www.ccc.eu , www.zara.com , www.bata.cz

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii obuv, kozačky a zimní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu