Trend jara 2015 – Černé proužky!

Trend jara 2015 – Černé proužky!

13. února 2015, jaro 2015, trend, must-have, pruhy, černé proužky, H&M, Lindex, Reserved, Tally Weijl, Monochrome modernism

Sponzorované odkazy

Černé proužky jsou in téměř každoročně. Nijak tomu nebude ani letos na jaře 2015. Toto vzorování vzbuzuje v mnoha ženách předsudky. Všem nám je známo, že proužky rozšiřují a nejsou tedy zrovna nejideálnějšími. Povím vám ale, že s proužky to není, až tak hrozivé. Velice důležitý je výběr šířky proužků a jejich rozvržení. Samozřejmostí je, že čím jsou proužky širší, tím více vás zaoblí. Hubené ženy se ale rozhodně širších proužků bát nemusí. Pokud zvolíte tričko upnuté na tělo, širokým proužkům nedáte prostor pro napáchání velkých škod. Obecně je také známo, že svislé proužky opticky prodlouží postavu a šikmé ji zeštíhlují.

Můžeme tedy říci, že černé proužky jsou vlastně přínosem nežli hrozbou. Jejich značnou výhodou je i to, že nejsou nějak nákladným trendem. Naleznete je v asijských obchodech i na módních přehlídkách světoznámých značek. Letos je představili například značky jako Louis Vuitton, Victoria Beckham či Altuzarra. Tyto módní značky oblékli své modelky do proužků od hlavy až k patě, ale to bych vám neradila. O tom, že víte, co právě letí, dáte vědět i prostým pruhovaným tričkem.

A které další módní značky černé proužky letos na jaře nabízejí? Zaměříme se na ty dostupnější a u nás v České republice rozšířenější. Určitě všechny známe značku H&M, které v letošní jarní kolekci představila ihned několik modelů s černými proužky. Povětšinou to budou vršky jako svetry, trička, topy a halenky. K dostání zde bude ale i elegantně ležérní kostýmek skládající se z šedého saka a pouzdrové sukně, na nichž mají černé proužky velice zajímavé rozvržení.

Značka Lindex se na černých proužcích vyřádila mnohem více. V kolekci jaro 2015 se u ní objevují i pohodlné plandavé kalhoty se svislými pruhy. Zaujal mě i modýlek dámské košile, která má taktéž svislé nepravidelné pruhy, ale na prsních kapsách a manžetách proužky vodorovné. Velice líbivý kousek, který je alespoň o trošku jiný než obvyklé trička s horizontálními proužky.

Polská značka Reserved do černých proužků oblékala svůj nejnovější lookbook jaro 2015. Trička, šaty a sukně s osvědčeným černým proužkem na bílém pozadí stále fungují! Kromě těchto typických zpodobnění černých pruhů Reserved nabízí i maxi svetr s lesklou nitkou a unikátním zobrazením širokých černých a bílých pruhů či topy s potiskem obrázků a nápisů, kde černé proužky jsou jen doplňkem.

Mladistvá Tally Weijl má dokonce pro své zákaznice připravenou kolekci nazvanou Monochrome modernism, kde najdeme módní kousky laděné do černé barvy v kombinaci s bílou, tudíž i několik modelů s trendy černým proužkem. Kolekce se podle mého názoru opravdu povedla a je z určitě čeho vybírat.

Zdroje: www.hm.com www.lindex.com www.reserved.com www.tally-weijl.net

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu