Podzimní doplňky 2010 aneb jak být ještě stylovější

Podzimní doplňky 2010 aneb jak být ještě stylovější

8. listopadu 2010, doplňky, módní doplňky, čepice, klobouky, návleky, kabelky, boty, pásky

Sponzorované odkazy

Módní doplňky měly primárně jednu funkci – doplnit oděv, a to především z praktické stránky. Batohy, tašky kabelky jako prostředek pro přenášení našich věcí, boty, abychom nechodili bosí, pásek, aby nám lépe držely kalhoty atd.

Jistě jsme si všichni povšimli, že zejména toto století přináší doplňkovou euforii. Plně se nám ji daří rozvíjet zejména v posledních letech. Doplňky získávají vysoce módní ráz a dotváří outfity k dokonalosti. Boty musí korespondovat s kabelkou či páskem, šály a šátky podtrhávají celkový šmrnc a další drobné doplňky jako jsou brože, náhrdelníky, náramky či náušnice jsou pomyslnou třešničkou na dortu. I když velmi často se stávají ústředním prvkem celého modelu. A právě variabilnost jak si můžeme s doplňky pohrávat a vzájemně je kombinovat je fascinující.

Tento článek přináší přehled módních doplňků pro podzimní sezónu. Přehled to bude spíše komplexní, jelikož Vám jednotlivé doplňky často podrobně představujeme v samostatných článcích.

Botičky do sucha i do vodičky

Nebudeme si nic nalhávat – absolutním hitem letošního podzimu (a pro potěchu všech i nastávajícího jara) jsou holínky. Nosí se naprosto ke všemu – k šortkám, k slim džínům, ale i k společenským outfitům. Ty ovšem vyžadují reprezentativní holínky, takže žádná srdíčka ani výrazné motivy. Jako inspirace poslouží holínky Valentino.

Sázka na jistotu jsou také kozačky nad kolena, které jsou často variabilní a dají se ohrnout. Vypadají svůdně a velmi žensky. Pozor jen na vysoké podpatky, ve špatné kombinaci působí outfit vulgárně a lacině. Na obrázku See by Chloé perfektně začleněné do celkového modelu.

Trendy zůstávají stále ohrnuté kozačky nebo kotníkové boty, ideálně doplněné o cvočky nebo zipy.

Chvíli jsme si sice zvykali na spojení otevřené špičky s platformou, nicméně takovéto botky právě frčí a pravděpodobně vrcholného uznání se dočkají až příští sezónu. Proto začněte nosit už teď, ať máte náskok.

Věčný problém – jakou kabelku?

Nás ženy po nějaké době, často po velmi krátké době, omrzí zprvu tak milovaná kabelka. Podzimní sezóně vévodí jednoduché nadčasové kabely, které můžete klidně na nějaký čas schovat na půdu a po jejich znovuobjevení být pořád stylová. Nikdy nezestárne například Miu Miu.

Absolutně in jsou kabelky ve stylu „našich babiček“. Brašny, které vypadají, jako by je nosily už před sto lety prababičky, jen je někdo opucoval a vyleštil. Tato je od Alexander McQueen.

Mně osobně fascinují kabelky od Sary Berman. Jsou velmi moderní (zejména užití cvočků a volba tvarů) a zároveň jednoduché, snadno kombinovatelné.

Následující obrázek krásně ilustruje kombinaci a perfektní využití doplňků ve vysoce módním stylu. Kabelku Sara Berman perfektně doplňují boty Burberry, které korespondují se šálou, a zároveň kabelku dobře doplňuje pásek. Takovou maličkostí jako je pásek jednoduše zvýrazníte celkový look.

Top doplněk podzimu 2010 – pásek na všechny způsoby

Když už jsme upozornili na pásky, zdůrazním, že letos je velmi žádoucí nosit je přes vestičky nebo přes podzimní kabáty. Vypadá to chic a nesmírně žensky. Pásky určitě nevynechejte z podzimního šatníku.

Tím se dostávám k dalšímu výraznému doplňku letošního podzimu a tím jsou vestičky. Jelikož se jimi budeme podrobně zabývat v jiném článku, nebudu se o nich více rozepisovat. Každopádně jednu chlupatou vestičku musíte mít.

Čím ještě na podzim oživit šatník?

Doplňky, které nejen osvěží outfit, ale i zahřejí jsou rukávníky a různé návleky – ať na ruce nebo na nohy.

Klobouky, barety i čelenky jsou zpět!

Je to opravdu pravda. Klasické klobouky se vrací zejména v kolekcích módních velikánů jako je Hermés, klobouky výstřední či jinak originální nabízí např. Galliano. Moderní jsou i barety ve francouzském stylu nebo výrazné čelenky. Letošní podzim byste určitě měli svou hlavou obdařit alespoň jedním z těchto doplňků.

Výběr je natolik velký, že si podzimní řádění v obchodech určitě užijete.

Zdroj:

www.accessoriesmagazine.com , www.net-a-porter.com , www.topshop.com , www.style.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu