Jaký outfit zvolit na pohovor - trendy či klasický?

Jaký outfit zvolit na pohovor - trendy či klasický?

28. února 2015,

Sponzorované odkazy

Úloha módy je ve světě čím dál důležitější a mnohdy zastává hlavní funkci. Nemusíte se pohybovat zrovna v obdobném průmyslu, jako je například módní časopis, modelingová agentura nebo luxusní butik, aby na váš vzhled byl kladen enormní důraz. Každý člověk by měl jednoduše vypadat upraveně a slušně a v případě zaměstnání, kdy reprezentuje jistou společnost, to platí dvojnásob.

V dnešní době je stále méně pracovních příležitostí a vzhledem k extrémnímu množství vzdělaných lidí, si zaměstnavatelé kladou stále větší a obtížněji splnitelné požadavky. Již dávno neplatí mít praxi, v lepším případě i titul. Kromě těchto dvou atributů se na pracovních pohovorech hodnotí také sympatie a samozřejmě i fyzická krása. Vzhled je v 21. století zkrátka velmi důležitý, proto jej při boji o vysněnou práci nezanedbejte a oblékněte se tak, abyste po několika minutách odcházeli jako jednoznačný vítěz.

Oblečením podtrhněte své přirozené já

Na pracovním pohovoru vám to samozřejmě musí slušet, o tom není pochyb, nicméně při výběru vhodného outfitu nikdy nezapomínejte na své přirozené já, které by měl model podtrhnout, nikoli změnit. Pakliže celé roky nosíte boty na nízkém podpatku, nenuťte se do vysokých ,,jehel", které sice prodlouží nohy, ale pro některé ženy jsou nepohodlné a příliš vyzývavé. Na pohovoru se vždy musíte cítit příjemně a komfortně, na což myslete především.

Klasická sukně vždy boduje

Bojíte-li se experimentů a jste-li spíše elegantního zaměření, rozhodně nic nezkazíte pouzdrovou klasickou sukní, která obepne boky, čímž zvýrazní vaši ženskost a naopak zakryje drobné nedostatky, jako jsou například větší stehna. K velmi střídmému spodnímu dílu zvolte jednoduchou, nejlépe bílou halenku a komfortní lodičky, ze kterých vám nehrozí puchýře. V takové variantě vám bude dobře nejenom na pohovoru, ale během celého dne v kanceláři.

zdroj: http://www.witt-international.cz/

Pro ty, co se nebojí trendů

Jednoduchým, spíše formálnější outfitem, sice nikdy nic nezkazíte, avšak hrozí vám naprosté splynutí s davem, což v případě pracovního pohovoru, na kterém musíte udělat dojem, nemusí být žádoucí. Pakliže chcete zaujmout na první pohled a budoucímu zaměstnavateli ukázat, že se nebojíte experimentovat a máte dravého ducha, oblékněte se více trendy a nebojte se ani aktuálních módních novinek. Pozor však dejte na extrémní vyzývavost a vulgárnost, která je na pohovoru naprostým tabu. Místo hlubokého výstřihu či krátké minisukně tak oblékněte sexy pouzdrové šaty, modelní úzké džíny s tunikou a vyhrát si můžete také s luxusními, ovšem decentními šperky. Více tipů na pohovor najdete zde: http://www.penize.cz/…-na-pohovoru

O vhodném oblečení pro pracovní příležitosti jsme již dříve psali v tomto článku.

Autorem článku je Veronika Sýkorová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu