Jako Pocahontas – prvky indiánské módy v jarních kolekcích

Jako Pocahontas – prvky indiánské módy v jarních kolekcích

16. března 2015, indiánská móda, trendy jaro, třásně, výšivka

Sponzorované odkazy

Každá kultura s sebou nese určité prvky oblékání. Jak se říká – jiný kraj, jiný mrav. Možná se nám některé prvky odívání jiných národů nezamlouvají, ale vlastně je nevědomky přijímáme s naprostou přirozeností. V době hippies byly jednoznačným trendem zvonové kalhoty, květinové potisky a výšivky. A i dnes se tento trend vrací. Co je ještě zajímavější, je indiánská móda. Velmi specifický styl kmenů oddaných přírodě a prapůvodnímu životu. Dnes už sice takto žijících indiánů mnoho není, ale jejich otisk v módním světě stále více znatelný.

Třásně a broušená kůže

Předpokládám, že při vyslovení pojmu indián, si většina z nás představí pohádku Pocahontas nebo slavného Vinnetoua. A vlastně proč ne. Oba z nich představují určitý symbol indiánské módy. Lze vypozorovat střihy, materiály, výšivky a jiné detaily.

Ostatně třásně jsou jedním z nejvýraznějších prvků. Navíc jsou v módě opět velmi oblíbené. Zdobí se jimi kabáty, halenky, topy i kabelky. Nepostradatelná je broušená kůže nebo alespoň její zdařilá imitace. Perfektně vypadají vzdušné halenky kombinované s „indiánskou“ vestou nebo sukní z broušené kůže.

Výšivky a zase výšivky

Každý správný indián by měl mít svůj oděv výrazně ozdobený. K tomu souží výšivky v pestrých barvách. My si je letos můžeme plnými doušky užívat především na halenkách nebo na módních doplňcích.

Můj typ jsou bavlněné batohy s výšivkou. Na určitou dobu vymizely do ústraní a pustily na scénu kabelky a tašky přes rameno. Tento komfortní doplněk na výlety a nepostradatelný společník letních festivalů už je zase trendy. Proč tedy nezvolit jeden „indiánský“ kousek, který oživí celý outfit.

Indiánská móda rozhodně nebude žádný přežitek a jistou chvíli se na pomyslném módním obláčku bude pohupovat. Její styl je pohodlný a sympatický. Přírodní tóny a pestrost oděvů nám přinese pozitivní náladu každý jarní den.

Zdroj: www.asos.com , www.mango.com , www.zara.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu