Jarní Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend startuje již brzy!

Jarní Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend startuje již brzy!

13. března 2015, mbpfw, fashion, weeknd, trendy, mentlova, polanka, versace, model

Sponzorované odkazy

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend ( dále pouze MBPFW) prošel od svého vzniku v roce 2010 přirozeným vývojem. Zpod širého nebe na „nejdelším mole ve střední Evropě“ v luxusní Pařížské ulici přes bílý „fashion stan“ dospěla ke konceptu aktuálního „fashion temple“ v atraktivních historických budovách, které nabízí návrhářům skvělé prostředí pro atraktivní prezentaci. Od roku 2013, kdy se stala titulárním partnerem akce automobilka Mercedes-Benz, je Prague Fashion Weekend součástí celosvětové rodiny prestižních týdnů módy, které Mercedes-Benz po celém světě zastřešuje.

MBPFW představuje tvorbu pečlivě vybraných návrhářů z Česka a Slovenska, kteří zde v premiéře odhalí své aktuální horké kolekce na příští módní sezonu. MBPFW pracuje s výraznou estetikou, která je inspirována přehlídkami v Paříži nebo Miláně, a v rámci své choreografie si klade za cíl propojovat různé umělecké disciplíny. MBPFW má jako jediná módní akce v ČR mezinárodní přesah (patří do celosvětové sítě fashion weeků organizovaných pod hlavičkou Mercedes-Benz podobně jako New York, Berlín, Sydney, Moskva, Istanbul či México City). MBPFW každoročně vítá významné české i zahraniční hosty, které provází nejen módní akce, ale také společenské večírky. MBPFW spolupracuje s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze, která akci poskytuje záštitu a tak podporuje mladé módní návrháře v jejich rozvoji. MBPFW nejsou pouze přehlídky a fashiom trendy, v průběhu celého týdne zakončeného fashion weekendem se koná řada přidružených akcí ať už kulturní či společenské, diskuzní debaty o módě nebo hudební bloky.

Na jarní fashion weekend míří „Versace Boy“ Filip Hrivňák. Hvězda světového formátu se objeví přímo na přehlídkovém mole. Nejúspěšnější slovenský model současnosti, aktuální tvář reklamní kampaně značky Versace a vítěz kategorie Objev roku 2014 v prestižní soutěži Model of the Year (MOTY) se stane jednou z atrakcí vrcholného večera módního víkendu, závěrečné nedělní přehlídky ve 21h. Filip Hrivňák patří od ledna 2015 mezi top 50 mužských modelů světa a je doslova na roztrhání – aktuálně ho uvidíte na stránkách GQ, Vogue či na titulní straně magazínu L’Officiel. Ve slavném W Magazine se objevil zvěčněn renomovaným fotografickým duem Mert Alas a Marcus Piggott po boku slavné Kate Moss. Filip také otevíral přehlídky módních domů Versace, Givenchy či Calvin Klein.

Dějištěm jarního Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu 2015 se stane historicky cenná budova bývalé Živnostenské banky a budoucího ZIBA Muzea moderního skla, které se otevře v roce 2016 v ulici Na Příkopě. Pomyslný Fashion Temple se tak z Právnické fakulty přenese do dalších unikátních prostor, které umožní obměnu scénografie a poskytnou nové možnosti pro doprovodné akce.

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend uvede 19. března první konferenci a tím vypukne celý víkend fashion trendů a společenksých událostí v Čechách i na Slovensku, která propojí módu a technologie. Nebude chybět speciální sekce věnovaná wearables (nositelným technologiím) či diskuze o budoucnosti módních časopisů a jejich napojení na digitální média. Těšit se ale můžete i na přednášky o inovativních přístupech v retailu a e-commerce a workshopy o sociálních sítích. Jako bonus přehled nejzajímavějších českých a slovenských fashion startupů. Hrdým patronem této sekce je Node5.

Nová, Špetlová, Mentlová, Polanka nebo Ptáčková, to je jen malá ukázka návrhářů, kteří představí své nové kolekce právě třetí víkend v březnu a nesmíte u toho chybět!

Zdroj: mbpfw.cz

Autorem článku je Martina H.. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu