Běžecké boty - vyberte si pro sport ty nejlepší!

Běžecké boty - vyberte si pro sport ty nejlepší!

3. srpna 2015, obuv, běžecká obuv, běžecké bot, běhání, sport

Sport je mezi populací oblíbený stovky let a někteří jím doslova žijí. Sportovní aktivity jsou nejenom zábavné, ale také velmi prospěšné, proto by se jim měl věnovat každý. Aktivním sportem však není myšleno sledování fotbalového zápasu nebo napínavého hokeje v televizi, ale zapojení svých vlastních sil. Chcete být stále v kondici, ač už nejste nejmladší? Toužíte po pružném a štíhlém těle? Pak by měl být sport nedílnou součástí vašeho života.

Fenoménem posledních let se stal běh, kterému se věnuje čím dál větší masa lidí. Zatímco dříve jste mohli své sousedy vidět běžet tak maximálně na autobus nebo pro čerstvé pečivo, dnes se účastní organizovaných běhů, maratonů a trénují o sto šest. Běh je zkrátka moderní záležitostí, která má, na rozdíl od jiných trendů, opravdový smysl. Rozhodli jste se také okusit onen slastný pocit vyplavování endorfinů, které se běháním z těla uvolňují? Pak vám v první řadě nesmí chybět kvalitní obuv.

Proč investovat do obuvi?

Na každý sport byste samozřejmě měli mít příslušné vybavení a oblečení, což platí i o běhu. Nicméně zatímco v teplácích a volném bavlněném triku běhat s klidem můžete, v prošlapaných teniskách si koledujete o pořádné zranění. Boty na běhání vám musí dokonale sedět, dýchat, umožňovat našlapování na špičky a měly by být lehké jako pírko. Kde tedy prvotřídní běžeckou obuv sehnat?

Běhejte na boso

Pokud vás při přečtení této věty napadlo sundat boty a vyběhnout do lesa nebo na silnici s holými chodidly, pak na tento lehkomyslný nápad okamžitě zapomeňte a raději si pořiďte takové běžecké boty, které vám, díky ultra tenké podrážce a dokonalé lehkosti poskytnou přesně ten pocit, jako byste běhali bosí po trávě. Model Nike Free 5.0 Flyknit je neuvěřitelně lehký, tenký a díky polyesterové přízi dokonale padne. Bota byla navržena specialisty tak, aby pohyb odlehčila a běžcům poskytla maximální komfort a spojení s terénem.Bonusem je krásný design a výrazné barvy.

Běhejte téměř bosí, autor: mujbeh.czBěhejte téměř bosí, autor: mujbeh.cz

Zlepšete si časy

Není běh jako běh a zatímco někteří preferují vytrvalostní sporty, jiní jsou úzce zaměřeni na rychlost a sprint na krátkých tratích. Pakliže si chcete vylepšit časy a uběhnout osobní rekord, budete potřebovat speciální běžeckou obuv s unikátní technologií boost, která dodá energii a rychlost každému vašemu kroku. Boty pevně svírají klenbu, dokáží se přizpůsobit horku i chladu a za každých podmínek udrží svoji přilnavost, pružnost a ohebnost. Běžecká obuv Adidas adizero adios boost 2.0 vám bude, při cestě za vysněným rekordem, tím nejlepším parťákem.

Běhejte rychlostí blesku, autor: mujbeh.czBěhejte rychlostí blesku, autor: mujbeh.cz

I ve městě lze běhat bezpečně

Je zcela přirozené, že k běhání v přírodě budete potřebovat jiné vybavení, než pro běh ve městě. Tráva a půda jsou jiné než tvrdý asfalt, což musíte zohlednit i při výběru a koupi běžecké obuvi. Pakliže se pryč z města dostanete jen málokdy a nezbude vám, než trénovat fyzičku a shazovat kila mezi domy a paneláky, obstarejte si model Salomon S-LAB X-SERIES, který umožňuje dobré držení paty, trakci a dynamický odraz, což jsou vlastnosti, které při běhání městem jistě oceníte.

Běhání ve městě jedině se speciální obuví, autor: mujbeh.czBěhání ve městě jedině se speciální obuví, autor: mujbeh.cz
Autorem článku je Veronika Sýkorová. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu