Značka Pimkie a 60.léta – Les Sixties

Značka Pimkie a 60.léta – Les Sixties

7. srpna 2015, Pimkie, Les Sixties, 60. léta, retro, žlutá, hippies, vysoký pas, mini sukně, krajka, halenky, retro, hippies, košile, límeček, formální, léto 2015, trendy

Sponzorované odkazy

60. léta, tedy roky 1960–1969, byla obdobím velkého uvolnění. Hnutí hippies, vzrůst popularity drog, sexuální revoluce, osamostatnění mnoha kolonií, revolta mládeže a mnoho dalších. 60.léta se velice často zmiňují v souvislosti s hudbou, kdy zářily kapely jako The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Bee Gees či interpreti David Bowie, Johny Cash nebo Jimi Hendrix.

60.léta se taktéž podepsala i na módě, která šla vždy ruku v ruce s hudbou. Hnutí hippies určuje dodnes módní trendy retro šedesátek. Odmítali kravaty a veškeré formální oblečení, které bylo v té době povinností. Nosili multietnické, barevné, volné, veselé a odvážné oblečení.

Značka Pimkie si nyní na konci léta pro všechny své zákaznice připravila kolekci právě v duchu 60.let. Pimkie kolekci pojala sice barevně, ale zato velice formálně. Linie, abstraktní potisky, vysoký pas, mini sukně, teplé barvení, knoflíky, denim, šaty a široké čelenky. To všechno můžete v kolekci Les Sixties od Pimkie očekávat.

V barvách zde dominuje, vedle klasické bílé a černé, především žlutá a jen v malé míře červená. Žlutá je jednou ze zásadních barev 60. let. Je nevšední a díky tomu nepřehlédnutelná. V kolekci Pimkie se ale žlutá neprojevuje nějak výrazně. Spíše bychom ji mohli označit za barvu hořčice. Využita byla u sukně, letního kabátku, bundy a čelenky.

Co se týče střihu oblečení, zapomeňte například na hluboké výstřihy. Šedesátky mají rády všechno pěkně až ke krku – šaty, halenky, trička. Formalitu zdůrazňují i límečky, které se objevují na většině vršcích. Sukně jsou sice mini, ale zato mají vysoký pas a džíny bootcut, které se od kolen rozšiřují do zvonů, nám možná mohou připadat naprosto ,,OUT", ale 60. léta se bez nich neobjedou. Značka Pimkie popustila uzdu a rozvášnila se u bílých průsvitných kousků jako je halenka bez rukávů či lehká košile. A to, co nosíte pod tričkem, zajisté odhalí krajkovaný topík s tříčtvrtečním rukávem.

Foto: Pimkie

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu