Zvonové kalhoty – ano nebo ne?

Zvonové kalhoty – ano nebo ne?

3. září 2015, zvonové kalhoty, kalhoty do zvonu,

Sponzorované odkazy

Když se v roce 2014 začaly objevovat ve větší míře na módních přehlídkách široké kalhoty, mnozí nevěřili, že tento trend dostane opět šanci. V 60. a 70. letech 20. století zaplavila celý svět módní vlna zvonových kalhot. Nosili je muži i ženy. Netrvalo ale dlouho a vystřídaly je kalhoty úzké. Jsou zvonové kalhoty opět módním hitem? A jaký střih si vlastně máme pod tímto termínem představit.

Autor: www.pimkie.comAutor: www.pimkie.com

Módní průmysl se naladil na strunu pohodlné módy. Vše, co je vzdušné, lehké, široké a rozevláté, je trendy. Rozšiřují se nohavice u nohavic i u rukávů. Nicméně pokud budeme brázdit vody historie zvonových kalhot a jejich významu, možná budou mnozí překvapeni. Zvonovými kalhotami často nazýváme téměř jakékoliv kalhoty, které mají rozšířené nohavice. Ovšem střihem by takové kalhoty měly být na stehnem obepnuté a rozšiřovat se výrazněji až od kolen.

Autor: www.stradivarius.comAutor: www.stradivarius.com

Pomyslný mezník úvah o zvonových kalhotách by mohl tvořit styl oblíbené Marlene Dietrichové, která nosila široké kalhoty bez ostychu ve 30. letech. Tím pozvolna přecházíme ke kalhotám zvaným palazzo. Právě střih palazzo patří mezi jeden z trendů nadcházející sezóny. Velmi široké nohavice kontrastují s vysokým pasem. Ojediněle se objevují i v provedení bokových kalhot. Nohavice sahají až na zem.

Tento střih se zalíbil návrhářům i v provedení dlouhých overalů. Prodává je například Stradivarius.

Autor: www.stradivarius.comAutor: www.stradivarius.com

Mnohé z kalhot palazzo připomínají sukni, jelikož jsou jejich nohavice na tolik široké. Jedinečný styl a pohodlí v sobě spojují geniální letní kombinaci. Jen pozor na typ postavy. Široké nohavice a vysoké pasy nelichotí zcela všem. Vyzkoušejte proto raději více variant a vždy si při zkoušení obujte vhodné boty.

Extrémnější variantou jsou kalhoty sahající do půle lýtek a v této části rozšířené do zvonu. U nás se na ně díváme spíše rozpačitě, ale v zahraničí se postupně stávají více a více populární. Čeká nás příští rok další nový trend? Nebo se vrátíme raději ke skinny kalhotám?

Zdroj úvodní fotografie: www.stradivarius.com

Autorem článku je Martina Bečková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu