Kozačky nad kolena se vrací. Ale pozor, nemůže si je dovolit každá!

Kozačky nad kolena se vrací. Ale pozor, nemůže si je dovolit každá!

23. listopadu 2015, vysoke, kozačky, jak nosit, trendy, rady, typy, obuv

Dámské kozačky jsou nedílnou součástí našeho šatníku každou sezónu. Letos jsou velmi in extra vysoké kozačky až nad kolena také se jim říká tzv. „mušketýrky“. Ale je dobré vědět, jak je nosit, abyste vypadala opravdu stylově.

Mne osobně dokáže fenomenální móda vysokých kozaček totálně uchvátit. I když vím, že se nijak pohodlně nenosí – vždyť kdo by toužil chodit v rybářských holínkách. I když také vím, že se na mne kozačky nad kolena jen těžce shání a i když nejsem žádná Twiggi, přesto jsou mi z nepochopitelných důvodů vysoké kozačky vždy příliš široké. A ještě jedno i když…. I když mi díky mé malé výšce (158 cm) často sahají nestydatě výš, než jen frivolně nad kolínka. Přesto je bezmezně miluji a obdivuji každý zdařilý model kozaček, který se objeví. Každý rok doufám, že si nikdo neusmyslí vyhlásit je za démodé. Protože vysoké kozačky nad kolena jsou jedním z fetišů díky kterým miluji zimu. Typ kozaček s prodlouženou přední částí jsou inspirovány vojenským stylem a na ženách vypadají velmi sexy. Ale tak, jako každý poněkud výstřední trend, má své zákonitosti v nošení.

HumanicHumanicHumanicHumanic

Pro koho se hodí?

Vysoké kozačky nad kolena, nebo dokonce v délce sahající až ke stehnům, si může dovolit jen dlouhonohá žena či dívka. Tím spíš, že tento styl kozaček je převážně s nízkým podpatkem. S vysokým by působil velmi vulgárně (pamatujete na kozačky z Pretty woman, vysoké s vysokým podpadkem?). Malá a drobná žena by si tento trend měla raději odpustit. Vypadala by směšně a ještě menší, než ve skutečnosti je. Ano, to je pravda, tyto vysoké kozačky ubírají hodně na výšce a proto ženy pod 165cm by se jim opravdu měly vyhnout a raději sáhnout po klasice.

HumanicHumanicHumanicHumanic

Co k nim nosit?

K těmto kozačkám se nejvíce hodí krátké, rozevláté sukně, nebo velmi úzké kalhoty s širokým svetrem, nebo zkráceným kabátkem hranatého tvaru. Velmi decentně vypadají i úpletové šaty s koženou bundičkou či sakem. Looku dodá šmrnc a mladistvost. Inspirujte se kozačkami značky HUMANIC. V naší fotogalerii objevíte extra vysoké kozačky z hladké kůže, v kombinaci kůží, nebo zcela jednoduché typy s ozdobným řemínkem. Na trhu je nepřeberné množství vysokých kozaček s různými styly a proto je jen na vás jaké si vyberete a které bubou letošní podzim zimu zdobit vaše nožky.

Co k nim nositCo k nim nosit

Zdroj: humanic.com

Autorem článku je Martina Hynková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky, kozačky a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu