Max Mara předvedla svou kolekci podzim/zima 2015-16 ve výjimečném prostředí galerie Mánes

Max Mara předvedla svou kolekci podzim/zima 2015-16 ve výjimečném prostředí galerie Mánes

22. října 2015, max mara, maxmara, max mara podzim, podzimní kolekce, módní přehldíka Max Mara

Sponzorované odkazy

Módní přehlídka Max Mara ve čtvrtek 8. října se konala ve výjimečném prostředí galerie Mánes.

Exkluzivní akce věnovaná kolekci Max Mara podzim/zima 2015–16, byla inspirována Marilyn Monroe.

Max Mara a Marilyn Monroe, ikony klasicky šik vzhledu, krásy a inteligence. Po nastartování kariéry se Marilyn vymanila z hollywoodského prostředí večírků a zapsala se do večerních kurzů UCLA (Kalifornská univerzita v Los Angeles). Byla vášnivou čtenářkou, která po sobě zanechala knihovnu obsahující přes 400 titulů od autorů jako John Milton, Albert Einstein a Fjodor Dostojevskij. Sama také psala, konkrétně elegantní básně, břitké glosy a dojemné paměti, ve kterých se svěřila: „Byly dny i týdny, kdy jsem stála o společnost druhých jen velmi málo, abych se mohla plně ponořit do čtení.“ Marilynina inteligence vyzařuje i z plážových fotografií, které s ní v roce 1962 nafotil George Barris. Na jedné z nich má na sobě jen velmi obnošený pánský svetr na zapínání (kardigan) s norským vzorem, který si přitahuje těsně k tělu ve chvíli, kdy rozesmátá, se zakloněnou hlavou a vlasy vlajícími ve větru stojí na kraji oceánu. Jiná z fotografií zachycuje Marylin na písku, zahalenou do seprané deky z velbloudí srsti.

Kolekce Max Mara podzim-zima 2015/2016 představuje šatník, který bude tak lehký a hebký jako ona deka, a který bude dodávat takový pocit pohodlí a spřízněnosti jako onen kardigan. Ikonické kabáty nové kolekce se nosí svůdně, s evokováním půvabu luxusních plážových plédů. Bombry, zimní kabáty, krátké dvouřadové kabáty, krátké vlněné kabáty s kapucí a mikiny – Marilyniny klasiky pánského šatníku označované jako „my time – můj čas“ jsou nově interpretovány v provedení z velbloudí vlny, kašmíru, alpaky a prošívaného hedvábí, stejně jako její ikonické šaty připomínající luxusní kombiné, korzety a pouzdrové sukně. Siluety jsou buď zmenšené, nebo naopak maximálně zvětšené. Barevná škála evokuje ono slavné plážové focení. Ve světlém provedení se objevují: velbloudí, písková, karamelová a slonová kost. U pletenin z kašmíru lehkých jako peříčko, flísových tvídů, strukturované alpaky a norkových kožešin, které u některých modelů vykukují ze švů kabátů, se objevují tóny barev vyšisovaných sluncem ve škále od pudrově růžové po žluté, zelené a modré odstíny. Kabelka typu Holywood v provedené z lesklé koňské usně nebo teletiny s typickým elegantním zapínáním dodává nositelkám diskrétní půvab. Nejnovější model se nosí jako batůžek. „Dejte dívce ty správné boty a ona si dokáže podmanit svět,“ žertovala v jednom ze svých slavných prohlášení Marilyn. Přirozeně jsme tedy do kolekce zařadili lodičky na vysokém podpatku z koňské usně a flitrů. Jsou zde ale i klasické nízké mokasíny se střapci na nártu. Marilyn v mokasínech z koňské usně a pastelových brýlích na čtení – to je vize, která je jak inteligentní, tak moderní a sexy. „Správné boty“, měla na přehlídce i Simona Krainová, která si podmanila všechny v sále, závěrečný model přehlídky vynesla s grácií jí vlastní.

Akci si nenechalo ujít hodně lidí nejenom z fashion oblasti. Potkat jste zde mohli třeba Zuzanu Stráskou, Ivanu Jirešovou, ale i hraběnka Nostitz.

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu