Barevná inspirace od Petry Balvínové

Barevná inspirace od Petry Balvínové

23. května 2016, Petra Balvínová, TIQE, podzim 2016, zima 2016, zima 2017, Mercedez-Benz Prague Fashion week, týden módy

Sponzorované odkazy

Hned první přehlídkový den jarního Mercedez-Benz Prague Fashion week přinesl divákům možnost zhlédnout kolekci Petry Balvínové. Ta se věnovala hned několika tématům. Oslavovala ženu, řemeslné práce i kulaté desetileté výročí značky TIQE, ale především přinesla záplavu barev, která dokonale rozveselila bílý přehlídkový prostor strahovského ateliéru A1.

Barvy na notě punku

Návrhářka Petra Balvínová rozdělila svou kolekci pro podzim/zimu 2016/2017 na dvě části. První z nich poznamenala inspirace ve světě punku. Na drsný styl plný černé barvy ale zapomeňte, tato módní návrhářka jej vidí zcela jinak. „Chtěla jsem se přehlídkovou kolekcí odlišit od zaběhnutého trend módu, a tak jsem vytvořila punkovou kolekci. Punk − anarchie pro mne v dnešní době nepředstavuje drsný styl ocvočkovaných a roztrhaných modelů, ve kterém chodí všichni, ale naopak přeslazený nevinný look s až lolitkovskými prvky,“ říká Petra Balvínová. Své „nevinné panenky“ tak návrhářka oblékla do modelů v sytě růžových, hráškově zelených a červených tónech, nechyběly puntíky ani výrazné vzory. Tato část kolekce se také v mnohém vracela do 70. let, což můžeme vidět na syntetických materiálech, velkých límcích i bílých nadkolenkách.

Modely s originálním rukopisem

Ve druhé části kolekce už jste mohli najít klasický nezaměnitelný a originální rukopis návrhářky Petry Balvínové. Představila především perforované šedivé modely rafinovaně odhalující tělové kombiné pod šaty. Jejich vzhled pak k dokonalosti přivedly především ručně vytvářené aplikace z vrstvené látky a vyšívaných korálků. Diváky nejvíce oslovily dvoje velmi složité pouzdrové černé šaty, které realizovala sama návrhářka od počátku až do jejich konečné podoby. Pověstnou třešničkou na dortu celé kolekce se pak staly dlouhé hedvábné puntíkované šaty s kšandami na zádech v bílém a černém provedené, které přehlídku uzavíraly. Už v červenci se však můžete těšit na ready-to-wear kolekci, která bude na tuto kolekci navazovat. Zachovány zůstanou střihy a některé další prvky, ale modely budou přeneseny do moderního pure looku.

Zdroj: Petra Balvínová

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu