Kolekce Conscious exclusive od H&M je tu!

Kolekce Conscious exclusive od H&M je tu!

25. května 2016, H&M Conscious Exclusive, H&M, H&M 2016, exkluzivní kolekce, dámské oblečení, Julia Restoin Roitfeld

Sponzorované odkazy

Při vytváření nové Conscious exclusive kolekce pro rok 2016 nalezla oblíbená švédská značka H&M opět novou a originální inspiraci. Kolekce vznikala ve spolupráci s Muzeem dekorativních umění v Palais du Louvre a je tak inspirovaná archivy tohoto muzea. Na trh přišla 7. dubna, tedy zároveň se zahájením velmi očekávané výstavy s názvem Fashion forward – Three centuries of fashion.

Exkluzivní a udržitelná móda od H&M

Hlavní hvězdou kampaně je modelka a módní ikona Julia Restoin Roitfeld. Známá je především pro svůj osobitý styl a pro H&M tak ztělesňuje nenucenost, uvědomělost a moderního, svěžího ducha. „Jsem poctěna, že mohu být ambasadorkou tak unikátního projektu. Myslím, že myšlenka vytvoření kolekce inspirované historií umění a módy je úžasná. Zvlášť, když jsou do ní zakomponovány inovativní a udržitelné zdroje, které představují budoucnost módy,“ říká Julia.

Dějiny umění – dokonalá inspirace

Tým designérů značky H&M spolupracoval při vytváření Conscious exclusive kolekce s muzeem opravdu velmi úzce. Ponořil se do sbírky archivní módy, ale inspiraci hledal třeba i v práci Gustava Moreaua. Nyní tak můžeme obdivovat fascinující řadu moderních kousků hodných červeného koberce, která oplývá hmatatelným šarmem, velkou dávkou estetiky a historickým dědictvím. „*S touto kolekci posouváme myšlenku udržitelnosti na novou úroveň. Pracujeme s novými inovativními materiály, jako jsou korálky a kamínky z recyklovaného skla, a denimitem, materiálem vyrobeným z recyklovaného opotřebeného denimu. Vytvořili jsme moderní styly prodchnuté sofistikovaným kouzlem,“* říká Ann Sophie Johansson, kreativní poradce u H&M.

Sbírka moderního oblečení vás uchvátí

H&M bude výhradním sponzorem připravované výstavy, která zájemcům nabídne vybrané ukázky z archivu této značky. Chybět nebude například look z první designérské spolupráce H&M s Karlem Lagerfeldem z roku 2004 nebo silueta právě z nové Conscious Exclusive kolekce. Jestliže vás některý z nových looků využívající řemeslné zpracování zaujal, můžete si ho už od 7. dubna pořídit v některém z obchodů H&M nebo online.

Zdroj: H&M

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu