Sporty luxus s Šárkou Bosákovou na Budoir

Sporty luxus s Šárkou Bosákovou na Budoir

6. července 2016, Šárka Bosáková, Budoir shop, česká návrhářka, elegantní móda, ležérní móda, luxusní móda, kožené kalhoty, přírodní materiály, pohodlná móda

Sponzorované odkazy

Internetový Budoir shop nabízí několik modelů od nadaných českých rozvíjejících se návrhářů a návrhářek, jako jsou například Jakub Polanka, Mirka Talavášková, Markéta Kopecká, ale také Šárka Bosáková, která se někdy řadí spíše mezi australské nežli české designéry v oblasti módy. Mladá návrhářka sice vystudovala bakalářské studium na Technické Univerzitě v Liberci a magisterského titulu v oboru scénogafie dosáhla na Janáčkově akademii múzických umění v Brně, ale poté odešla do Austrálie, kde v současnosti žije a tvoří ve městě Brisbane. Svou práci v České republice prezentovala až roku 2013.

Dámská móda

Módní značka Šárky Bosákové vznikla již roku 2011 a my si modely z její dílny můžeme zakoupit právě na zmiňovaném Budoir shopu, který podporuje v práci nadějné začínající návrháře a návrhářky jako je ona. Šárka se věnuje jednak oděvnímu průmyslu, ale také navrhováním šperků, ale hlavní součástí jejích tvůrčích procesů je hledání výrazů v materiálu, souvislostí a jakési vytváření příběhů. V jejích modelech si často všimneme, jak se její dovednosti propojují.

Studie materiálů

Návrhářka Šárka Bosáková je fascinována materiálem. Používá ráda přírodních tkanin, jako jsou například kůže, hedvábí, bavlna, jelikož se domnívá, že se jedná o materiály, které jsou k pokožce nejšetrnější. Nejde jen ale o toto jediné pozitivum. V těchto materiálech se i my samy cítíme velice dobře a pociťujeme ten příjemný pocit, že jsme v souladu s přírodou.

Móda mnoha tváří

Nechci tvrdit, že by modely Šárky Bosákové byly nějakým způsobem neuspořádané, ale troufám si říci, že její móda má mnoho tváří, což je na jednu stranu velkým plusem, jelikož se v ní může najít úplně každý. Jeden konkrétní kousek může být současně ležérní a také elegantní. Jde jen o to, jak se na něj zadíváte nebo při jaké příležitosti ho oblečete. Je jedno, jestli si spíše potrpíte na sporty styl nebo na luxus. Oblečení od česko-australské návrhářky vám dá oboje.

Modely, které mne v její kolekci například zaujaly, jsou kožené elastické legíny s tištěným detailem, který se hojně uplatňuje i na ostatních kouscích, jako jsou volně střižené bílé tričko, pouzdrová sukně či multifunkční dlouhá vesta. I v těchto modelech naleznete kousek z elegance a trochu té nenucenosti.

Zdroj: Budoir

Autorem článku je Hedvika Fajkusová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu