Nová kolekce NIKE SPORTSWEAR JARO 2011 byla představena ve spolupráci se studenty VŠÚP

Nová kolekce NIKE SPORTSWEAR JARO 2011 byla představena ve spolupráci se studenty VŠÚP

8. prosince 2010, Nike, Nike Sportswear, Nike Sportswear jaro 2010, oblečení Nike, boty Nike

Sponzorované odkazy

Nová kolekce Nike Sportstwear jaro 2011 byla představena netradičním způsobem a to jako součást unikátní instalace vytvořené studenty designu z pražské Vysoké školy umělecko-průmyslové. Netradiční showroom Nike byl instalován v M Factory v Praze. Projekt na pomezí módy a umění představuje první výsledek plánované dlouhodobé spolupráce Nike s ateliérem designu VŠUP. Instalaci s názvem Přízrak navrhl a realizoval team Mutanta studentů pátého ročníku VŠUP – Daniel Gonzalez, Richard Rozhoň a Tomáš Varga.

Nová kolekce Nike Sportswear pro sezonu jaro 2011 je inspirována bohatou běžeckou historií. Tým návrhářů Nike se snaží nejen připomenout slávu proslulých sportovních produktů, ale také přinášet sportovcům inovace. Legendární boty i oblečení dostávají vyspělejší tvary a střihy a kombinací nejlepších produktů z minulosti vytvářejí nový styl. Kolekce jaro 2011 Nike Sportswear znovu objevuje ty největší ikony. Inovace a nový design vytvářejí z těchto legend produkty pro novou éru běžců – pro tvůrčí osobnosti i zarputilé sportovce.

Kolekce Nike Sportswear pro jaro 2011 čerpá inspiraci z bohaté běžecké historie. Znovu objevuje ty největší ikony. Inovace a nový design vytvářejí z těchto legend produkty pro novou generaci běžců – pro tvůrčí osobnosti i pro zarputilé sportovce.

Nike představuje NIKE ICONS

NIKE CORTEZ

Když v roce 1967 vznikla bota Cortez, byl to revoluční kus běžeckého vybavení. Byla navržena slavným atletickým trenérem a spoluzakladatelem Nike Billem Bowermanem. Kombinace nylonu a semiše představovala inovaci, která neměla díky své lehké aerodynamické konstrukci žádného soupeře. Odvážný jednoduchý design a jeho zaoblená přední část – to vše bylo na svou dobu o krok dál. A tak to i zůstalo.

AIR FORCE ONE

Bota Air Force 1 vznikla v roce 1982 a byla první basketbalovou botou vybavenou technologií Nike Air umístěnou ve vnitřní podešvi. Za jednoduchou konstrukcí se skrýval ohromný potenciál. Tato bota měla skutečnou sílu rozhodovat zápasy a ještě přitom vypadat skvěle v televizních přenosech. Model AF1 byl mnohokrát přepracován, ovšem nikdy neztratil svou duši. Jeho nadčasový design si získal davy oddaných příznivců, kteří vítají každé z tisícovky různých provedení. Air Force 1 překročila hranice sportu, stala se součástí kultury.

AIR MAX 90

Jakmile společnost Nike v roce 1987 uvedla tlumicí polštář Air Max, tato geniální technologie neunikla ničí pozornosti. Běžci mohli na vlastní oči sledovat, jak systém pracuje. A společně s nimi to viděl celý svět. Tlumení, které očividně fungovalo. Bota, která viditelně pomáhala. Tohle už nebyla jen sportovní obuv, to byl jasný důkaz. Od té doby se vývoj Air Max nezastavil. Dnes je Air Max 90 typickým představitelem kombinace minulosti, současnosti a budoucnosti firmy Nike.

AIR MAX 1

Air Max spolu s tradicí Ahtletics West se objevuje napříč celou kolekcí. Jedná se o klíčový produkt běžecké historie Nike, proto byly u boty Air Max 1 provedeny jen minimální změny a kolekce barev a grafika inspirované Athletics West a současnými lifestylovými trendy nabízejí širokou škálu verzí Air Max 1 pro každého a pro každý den.

NIKE DUNK

V roce 1985 zaplavily americké palubovky barvy. Do hry totiž vstoupila zcela nová basketbalová bota Dunk. Barevné kombinace bot Dunk původně odpovídaly klubovým barvám osmi předních univerzitních mužstev. Hráči jí demonstrovali náležitost ke svému týmu a postupem času také svou osobitost. Brzy tomuto modelu propadli skateboardisté, kterým se zalíbily odvážné dvoubarevné kombinace a polstrované zpevnění kotníku. Bota Dunk přerostla sebe samu a získala kultovní charakter. Objevila se v bezpočtu barevných vzorů a kombinací. Nike Dunk je bota na basketbal, pro příznivce skatu, retrobota, historický předmět i umělecké dílo.

NIKE WINDRUNNER

Charakteristický vzor do véčka v úhlu 26 stupňů, klasický zip vpředu a volná kapuce. Windrunner je možná nejlépe rozpoznatelný kus oblečení Nike z 80. let. Jeho tvůrce Geoff Hollister, student výtvarného umění na Oregonské univerzitě a jeden z běžců, které trénoval zakladatel Nike Bill Bowerman, se pokusil přijít s bundou, která by byla funkční i stylová, vzdušná i odolná. Co na začátku vypadalo jako nemožná mise, vyústilo v legendární běžeckou bundu s nylonovou konstrukcí vnášející neuvěřitelnou lehkost do těžkého namáhavého sportu, jakým je atletika. Výrazná dvoubarevná bunda si okamžitě podrobila srdce sportovců i diváků. Díky svému nápaditému designu se navíc velmi brzy vymanila z uzavřených běžeckých bloků a pokořila celá města, ve kterých se stala součástí hiphopové kultury.

MIKINA AW77

Všechno to začalo ve slavném atletickém klubu Athletics West 1977. Tedy přesněji v obývacím pokoji trenéra Harryho Johnsona. Právě tam jeho manželka osobně brala míru atletům, aby jim posléze ručně ušila několik dresů a teplákových souprav.

Když do klubu vstoupila Nike, musela přijít s něčím, co by na domácké pohodlí a pečlivost paní Johnsonové navázalo. Tak vznikla kultovní šedá mikina AW77. Měkká, poddajná, praktická. Ideální na zahřátí před tréninkem nebo zklidnění po něm. Prodloužený zip umožňoval snadné svlečení přímo za běhu. Mikina AW77 vydržela téměř cokoli. I vzteklé zacházení, pokud sportovec zrovna neměl svůj den. A protože ji nosili legendární běžci jako Pre Fontaine a Alberto Salazar, něco takového se pochopitelně nestávalo moc často.

EUGENE TRACK JACKET

Napodobit geniální jednoduchost a funkčnost slavné teplákové bundy Nike? Pokusů bylo hodně, ale originálu se nic nevyrovná. Vylepšená bunda Eugene, která je nyní součástí kolekce Nike Sportswear, má vnější část z retropolyesteru a vnitřek z mimořádně měkké speciální fleecové bavlny. Vypadá skvěle, nosí se skvěle; můžete si ji vzít kamkoli a budete mít styl. Ne nadarmo získala jméno po rodném městě firmy Nike.

NSW TEE

NSW Tee, které hrdě nese původní logo Nike Sportswear, již v roce 1979 přirostlo k srdci fanatikům posiloven i těm, kteří mají sport nejraději v televizi. Byl to kousek, který všichni museli mít. U nové verze je zachován původní vzhled, ovšem triko zároveň získalo moderní prvky, upravený střih, materiál se povýšil na 100% organickou bavlnu a použita jsou speciální barviva, která časem ještě lépe vyniknou. Legendy jednoduše neblednou.

GRAND SLAM POLO TRIKO

Pocta jednoduchosti. Jak vylepšíte oblečení, jehož krása spočívá v jednoduchosti? To byl úkol pro tým návrhářů Nike Sportswear, když se zaměřili na vytvoření dokonalého polo trika. Řešením bylo využít inovace, kterých si všimne pouze ten, kdo má triko na sobě. Grand Slam Polo triko je vyrobeno z vysoce kvalitního materiálu a díky jemnému systému ventilace na vnitřní straně límečku za krkem je lépe prodyšné než tradiční polo trika. K extra pohodlí přispívá i to, že vnitřní strana je z hladkého úpletu, což zajišťuje příjemný pocit na kůži. Návrháři se také zaměřili na takové drobnosti, jako je například velikost knoflíčků, aby měli jistotu, že bez problémů vklouznou do svých dírek. Aby toto polo triko mohlo patřit do kolekce Nike Sportswear, musí být vybaveno určitou unikátností. V tomto případě mu návrháři vdechli originální osobitost v podobě tří speciálně vyšitých znaků: větrníku, boty a klasického loga Nike.

MIKINA N98

Ze stupňů vítězů na ulici. Bunda N98 je inspirována zápasem, který okouzlil celý svět – její název je zkratkou „National 1998“ odkazující na slavný zápas brazilského národního týmu z roku 1998. Design bundy N98 vychází z první sady brazilské výstroje od Nike a používá klasický přední zip jako poctu této ikoně sportovního stylu. Styl N98 mají nejlepší sportovci světa v oblibě už více než jedno desetiletí.

DESTROYER

Bunda NSW Destroyer přináší středoškolskou klasiku – památeční bundu s iniciálami v pojetí Nike Sportswear. Cílem nebylo změnit design této klasiky, ale vylepšit některé prvky, které jsou její charakteristickou součástí. Zip doplňující tradiční zapínání na cvočky lépe drží teplo uvnitř bundy. Lem kolem krku a pasu z materiálu Nike Sphere je příjemnější na dotek. Tradiční taftovou podšívku nahrazuje nylon ‚ripstop‘ a vytváří luxusní dojem. Další změnou je inovativní dvouvrstvá nepromoková vlna, která nepropustí ani silný déšť. Nové produkty kolekce

NIKE SPORTSWEAR JARO 2011

CLASSIC NIKE VENGEANCE

Tahle běžecká bota nestárne, jen tak prostě vypadá. Designéři zanechali této klasické lehké tréninkové botě pro jaro 2011 původní barvy z roku 1985, a když ji vyndáte z krabice, vypadá, jako by s ní právě někdo oběhl sousední blok. Boty, které změnily pravidla hry, jsou zpátky.

AIR VENTURE

Je to stará dobrá Venture. Tyto běžecké boty zapomněly na čas. Je to jako byste si z budoucnosti půjčili nové boty, vzali je zpět do minulosti a pak je nechali čekat na tento moment, kdy je vytáhnete z krabice. Běžecká bota Air Venture zůstává i pro rok 2011 věrná svým původním barvám a vintage looku.

AIR VORTEX

Lehká tlumicí bota pro novou dobu neztrácí patinu času. Tahle bota má pro každého něco. Sportovcům nabízí skvělou stabilitu, kterou zajišťuje lehká platforma s perfektním tlumením, a navíc skvěle vypadá a zachovává si svůj původní vzhled.

LUNAR RACER VENGEANCE

Když v roce 1985 vznikly běžecké boty z kolekce „V-series“, byly připraveny pro běžce, kteří potřebovali podporu. Dnes se vrací tato tlumicí bota zpátky jako hvězda. Nike Lunar Race Vengeance z nové kolekce jaro 2011 je stylovou botou s originálním designem. Kompletně zmodernizovaná je nyní lehčí a ještě pohodlnější. Běžecká klasika v moderním pojetí.

LUNAR VENTURE

Všechno, co běžci v 80. letech milovali na Nike Venture, se vrací zpět s novou mezipodešví. Tyto původně běžecké boty jsou vybavené novými technologiemi a materiály i na svršku boty. To jsou boty, po kterých toužíte.

LUNAR MX+ VORTEX

Potřebujete stabilní botu, ale neobejdete se bez tlumení? Pak je pro vás určena nová bota Lunar MX+ Vortex. Tahle bota nedělá kompromisy. Původní běžecká bota Air Vortex z roku 1985 si vzala to nejlepší z obou předchozích modelů a stejně je tomu i v případě této varianty pro rok 2011. Díky moderním materiálům dnešní doby budete mít stabilní lehkou botu s perfektním tlumením.

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu