IVKO – Ručně tkané emoce

IVKO – Ručně tkané emoce

14. prosince 2010, Ivko, pletená móda, Ivko móda

Sponzorované odkazy

Ivko je pletená móda ze Srbska. Značka Ivko vznikla v 90. letech v Bělehradě, navázala na rodinnou firmu Ivković, která působila od roku 1986 v Sarajevu a již tehdy se stala proslulou. Původně malý rodinný podnik, který dal šanci mladým talentovaným návrhářům, se vypracoval v jedno z nejznámějších jmen domácí výroby textilu. Mít doma v šatníku alespoň jeden oděv značky Ivko je v Srbsku záležitostí módní prestiže. Ivko je jediná srbská značka, která se prosadila na světovém trhu – v Evropě, Americe i Rusku.

Návrháři pletené módy Ivko čerpají inspiraci především ze srbského folkóru, který kombinují a propojují s prvky rozmanitých světových etnik, různých historických epoch a abstraktního umění. Design oděvů tvoří kombinace květů a geometrických útvarů, přírodní ornamenty, abstrakce a exploze výrazných barev. Nejnovější kolekce podzim/zima 2010–11 je inspirovaná slovenským naivním uměním.

Na každou sezónu představuje Ivko moderní střihy i jejich precizní provedení. Kolekce nabízejí řadu různých druhů pletených a háčkovaných oděvů – krátké i dlouhé kabáty, šaty, sukně, kalhoty i doplňky jako jsou tašky a kabelky. V zimě jsou kolekce doplněny o pletené rukavice, šály a punčochy. Letní kolekce zahrnuje i modely dotvořené z přírodního lnu, který je na léto velmi vhodný a prodyšný.

Oděvy jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu, který je dovezen z Itálie. Móda Ivko tak pracuje v závislosti na sezóně buď s přírodní 100% ovčí vlnou anebo s 100% bavlnou, tento materiál v létě příjemně chladí a v zimě zároveň ohřeje.

Jedno z hlavních hesel pletené módy Ivko zní: „Oblečte se do barev … a do emocí“. Již od svého počátku vyrábí Ivko oděvy s cílem naučit zákazníka nosit veselé a jasné barvy. Snaží se klást důraz na barevnost a optimismus barevných kombinací, které by měly člověka obohatit i zevnitř. Módou chce tak zaútočit proti všudypřítomnému stresu a napětí.

Široká paleta barev, osobité vzory a střihy, svěží vzhled a hravost, kvalitní příze a vynikající řemeslná zručnost činí z módy Ivko originální a jedinečnou značku na světovém trhu.

Výhradním distributorem značky Ivko pro Českou a Slovenskou republiku je společnost Di Mia, s.r.o. se značkovým obchodem STEFAN v pasáži Platýz na Národní třídě v Praze.

Butik STEFAN Pasáž Platýz – Národní 37, Praha 1, tel.: 224 242 631, e-mail: info@ivko-stefan.cz www.ivko-stefan.cz, www.facebook.com/IVKOSTEFANCZ Pondělí – pátek od 10:00 – 19:00 hod, sobota od 10:00 – 16:00 hod

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu