Bluesy alias blůzy Josefiny Bakošové

Bluesy alias blůzy Josefiny Bakošové

30. prosince 2016, Harddecore showroom, Josefina Bakošová, kolekce Bluesy, blůzy, nejnovější kolekce, módní návrhářka, obchodní dům Kotva, košilové šaty, zimní kabáty, večerní šaty, asymetrické košile, kvalitní materiály, přírodní materiály

Sponzorované odkazy

Módní návrhářka Josefina Bakošová představuje svou nejnovější kolekci ,,Bluesy“ (čtěte blůzy). Sama autorka je rovněž kreativní ředitelkou Harddecore showroom, kterou založila roku 2007. A právě nyní ve čtvrtém patře obchodního domu Kotva jsou nyní k dostání i exkluzivní kousky z kolekce Bluesy. Josefina Bakošová se již několik let věnuje módní tvorbě, nejprve však začala tvořit pod značkou Chi-Chi, ale od roku 2014 se již prezentuje pod vlastním jménem. Česká módní designérka se soustředí zejména na ucelené kolekce a návrhy výhradně na zakázku, ale v jejím portfoliu se dají nalézt i speciální kolekce, jako například pro studio 420 people či kolekce Odbabi, jež byla vytvořená pro uměleckou skupinu Posedlí a společně s nimi byla prezentována na Prague Design Week 2014. V kolekcích od Josefiny Bakošové hrají prim kvalitní materiály, jednoduché střihy, variabilní kabáty a asymetrické košile. Není divu, že si tyto kladné vlastnosti oblíbili i celebrity, jako jsou herečky Petra Nesvačilová a Lenka Krobotová či zpěvák David Koller.

Bluesy alias blůzy

Nejnovější kolekce rozvíjí návrhářky dosavadní příznačný motiv a oslavuje zde košili jako stavební kámen šatníku každé ženy. Není proto divu, že dominantními kousky v kolekci jsou zejména košile a košilové šaty. Barvám zde také vévodí jen jedna jediná a to modrá (blue) v kombinaci s jemnou růžovou a něžnou oranžovou. Naprostou novinkou je pak klasický kostkovaný košilový vzorek. Do kontrastu se zde dostávají pastelová barevnost a strohé střihy. Návrhářka tak dosahuje rovnováhy mezi pánským minimalismem a ženskou elegancí.

,,Košile je moje posedlost a nadšení, košile beru jako nutnost každého šatníku,“ říká Josefina Bakošová. Ačkoli byla pro kolekci Bluesy inspirací pánská košile, zapínání zde návrhářka dodržuje klasické dámské, kdy jsou knoflíky na levé straně. Jelikož si ráda hraje se střihem, nechybí zde ani košile asymetrické, vzdušné či prodloužené, kdy se z nich stávají košilové šaty.

V kolekci nechybí ani aktuální zimní kabáty a večerní šaty. Dbá se zde na to, aby byly geometrické linie doplněny o dámské detaily a ženy se v nich cítily co možná nejpříjemněji. K tomu přispívá i použití přírodních materiálů, jako jsou bavlna, hedvábí, vlna a viskóza. Sama návrhářka chce, aby se v jejích modelech cítily zákaznice jedinečně, ale zároveň přirozeně.

Zdroj: Harddecore

Autorem článku je Hedvika Fajkusová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu