Šik muži v trendy kalhotách

Šik muži v trendy kalhotách

19. března 2017, pánské kalhoty, džíny, boyfreind, slim, bootcut, skinny, tepláky, biker jeans, jogger pants, muži, pánové, dámy, chlapci,

Sponzorované odkazy

Kalhoty nám připadají jako samozřejmá součást oblečení, kterou oblékáme od pasu ke kotníkům takřka od nepaměti. Soukali se do nich již kočovní nomádi Skythové, Sarmati a Dákové v Íránu. Mimo nich pak jen ve starověké Číně vojáci. Předtím kalhoty lidé neznali. Ani muži ne.

A věděli jste, že kdysi Římané Zaaplskou Galii (oblast Keltů) pojmenovali neoficiálně jako Gallia Bracata (Galie kalhotová)? Až tak byly kalhoty jako součást oděvu v té době neobvyklé a vzácné, a Keltové je nosili rádi a všude. A právě oni kalhoty někdy roku 750 př. n. l. rozšířili do světa. Konkrétně mezi Germánské národy. Ostatní (Řekové a Římané), kalhoty považovali dlouho za barbarské a nekulturní oblečení.

LRG Payola PantLRG Payola Pant LRG Payola Pant jsou pánské kalhoty od značky LRG, k mání v army, růžové, zelené, modré barvě, s decentním logem na zadní kapse, za 2490 Kč.

Ti by se asi dnes divili, že není téměř člověka, který by je neoblékal. Však oni i v Římě na ně kývli, a cca od konce 4. stol. n. l. je od vojáků (barbarů), kteří je považovali za velmi praktickou součást oděvu, začali přebírat i běžní Řekové a Římané. Však také aby ne! No umíte si dámy a pánové představit současnost bez kalhot? Já tedy ne!

Cayler & Sons BL Doomed Distressed Jogger PantsCayler & Sons BL Doomed Distressed Jogger Pants Cayler & Sons BL Doomed Distressed Jogger Pants v maskáčovém provedení jsou pánské kalhoty s postranními kapsami, jež vás vyjdou na 2090 Kč.

A věřte, že opravdu málo českých slov se u nás rozšířilo takovou rychlostí blesku, jako právě slovo kalhoty, ať už myslíme ty krátké, sportovní, klasické či legíny. A to jak v rovném zeštíhlujícím střihu (Slim Fit), Skinny (úzké nohavice), či Bootcut střihu (mírně rozšířené od kolen). A nejen muži dnes rádi oblékají pohodné a ležérní boyfriend kalhoty, obzvláště džíny.

Cayler & Sons ALLDD Heavy Cut DenimCayler & Sons ALLDD Heavy Cut Denim Cayler & Sons ALLDD Heavy Cut Denim blue patří k pánským jeans kalhotám, jež jsou k mání v modré a bílé barvě, s destroyed motivy, jejichž cena činí 2550 Kč.

Dnešní pánské kalhoty vůbec zahrnují kromě klasických i džíny, alias rifle. Nově i oblíbené biker jeans a jogger pants, anebo se začínají namísto kalhot hojně nosit i značkové tepláky. To je velký trend, obzvláště oblíbený u mladých mužů.

Mass DNM Phat Camo Baggy FitMass DNM Phat Camo Baggy Fit Mass DNM Phat Camo Baggy Fit jsou tmavě modré pánské jeans kalhoty s barevnými motivy na zadních kapsách. Přijdou vás na 1850 Kč.

Zdroj foto: Gueens.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii ostatní, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu