Návrhářka, co naučila znovu ženy nosit šaty: Diane von Fürstenberg

Návrhářka, co naučila znovu ženy nosit šaty: Diane von Fürstenberg

12. června 2017, lookbook, Dušní 3, Diane von Fürstenberg, značka DVF, zavinovací šaty, dámská móda,

Sponzorované odkazy

Jedna z klíčových značek butiku DUŠNÍ 3 je právě ona – návrhářka Diane von Fürstenberg. Její nové look variace vás jistě zaujmou.

Ano, o Diane von Fürstenberg se skutečně tvrdí, že je tou návrhářkou, která znovu naučila ženy nosit šaty. Nutno podotknout, že to byly první zavinovací šaty, které vůbec vznikly. A tenhle nápad se skvěle uchytil a ve světě módy se vyskytuje již více než 40 let. Stále se vrací, více či méně obměněné, a stále oblíbené pro svoji pohodlnost a ženskost.

Původem belgická designérka s rumunským otcem a řeckou matkou, dosáhla něčeho, co se mnohým nepodařilo. Zavinovací šaty jí zajistily celosvětovou slávu. I když ji nepotřebovala. Již ve svých 23 letech se totiž vdala za německého prince Egona von Fürstenberg.

Manželství sice moc dlouho nepřežilo, ale zavinovací šaty a další dráha návrhářky ano. Tahle dáma považuje značku za své třetí dítě – dvě princátka – syna Alexe a dceru Tatianu a značku von Fürstenberg. A všem se daří velmi dobře. Děti dávno odrostly, ale značka zůstává stále oblíbená a svěží. Síť butiků po celém světě to dokazuje, když šaty von Fürstenberg oblékají mnohé celebrity a úspěšné ženy.

Její střihy a provedení jednotlivých kousků velmi lichotí ženské postavě, na zajímavosti jim dodávají také výrazné potisky a jaksi ležérní a uvolněná elegance. Návrhářka bývá přirovnávána ke Coco Chanel, a patří do žebříčku nejvlivnějších žen planety.

Značka DVF (Diane von Fürstenberg) je po celém světě známa a uznávána jako značka vyjadřující vytříbenost a velmi ženskou módu, jež se příjemně a snadno nosí i skvěle vypadá. Ženy, jež kousky značky DVF oblékají a nosí, jsou stejné jako jejich tvůrkyně – ženské, šik, nezávislé, sebevědomé, úspěšné, zábavné a inspirativní.

Ovšem tím to nekončí, značka DVF se angažuje i v dobročinnosti. S rodinou návrhářka založila a řídí neziskovou organizaci Diller – von Fürstenberg Family Foundation. Ta poskytuje pomoc různým nadacím, jež podporují ženy a jejich lepší život či rozvoj.

Všechny kousky DVF najdete v Dušní 3 Store na Dušní 3, Praha 1.

Zdroj foto: Dušní 3

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení, letní boty, módní kabelky, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu