Tajemství Glamour look,aneb oblečte se pro všechny sváteční příležitosti

Tajemství Glamour look,aneb oblečte se pro všechny sváteční příležitosti

5. února 2018, Glamour look, sváteční příležitost, společenská, dámská móda, H&M

Sponzorované odkazy

Zimní období je plné svátečních příležitostí a tudíž není divu, že často řešíme, jaký styl oblečení zvolit. Vhodný stylem pro každou sváteční příležitost je tzv. Glamour look“. V dnešní době je to již celkem známý pojem, avšak mi si dnes tento styl podrobněji představíme. Kromě toho, o co jde, vám předložíme pár kousků k inspiraci. V současnosti tento styl seženete také v menších obchodech a buticích. Například řetězec H&M jde jako vždy se současnou poptávkou módních trendů a na zimu opět představil novou kolekci, právě ve stylu Glamour look.

Kde se vzal, tu se vzal – Glamour look

Ačkoliv pro mnohé tento styl není žádnou novinkou, nejspíš existuje pár faktů, které jste o něm nevěděli. Glamour look má svou dlouholetou historii, nejedná se pouze o další módní směr dnešní doby. Avšak je pravdou, že byl znovuobjeven až v posledních letech. Slovo „glamour“ se používalo pro pojem „temné kouzlo“. Glamour look tedy mělo znamenat, že tento styl dodává osobě či věci (může jít i o bytové dekorace a doplňky) neodolatelné kouzlo a magickou přitažlivost. Až v 19. století se pak upustilo od magického významu a označení znamenalo pouze zvýšení atraktivnosti. V dnešní době označení Glamour look znamená atraktivnost, luxus, eleganci a přitažlivost. V Glamour looku jde tedy o spojení lesklého – třpytivého oblečení, s večerním výrazným líčením. Důraz se klade na stříbrnou, měděnou a zlatou barvu (může být i metalicky růžová a jiné odstíny). U líčení se zdůrazňují oči kouřovými stíny a černou linkou, pro tzv. „kočičí pohled“.

Inspirace v nové kolekci H&M

H&M na zimu přispělo novou kolekcí a přidali taktéž trošku do stylu Glamour look. Tento styl vynosíte právě nejvíce v zimním období – hodí se jak pod vánoční stromeček, tak na silvestrovskou party, nebo na novoroční večírky a zimní plesy. Můžete si být jisté, milé dámy, že v Glamour stylu budete nepřehlédnutelné. V H&M najdete třeba tyto krásné šaty, hodící se jak na večírek, tak na ples, je-li v modernějším duchu. Tyto krátké třpytivé šaty končí u kolen, avšak díky dlouhým rukávům působí elegantně. Materiál je z žerzeje a třpytivých vláken. Na zádech je sexy průstřih ve tvaru kapky a výstřih zde není žádný – šaty mají spíše rolákové zakončení. Kombinace sexy krátkého střihu a výstřihu na zádech, s usedlými dlouhými rukávy a rolákem, spolu se třpytivým vzhledem je prostě neodolatelná. Popřípadě lze zvolit různé varianty šatů. Například velurové šaty s flitry vypadají naprosto skvěle a už k nim nepotřebujete ani žádný další výrazný doplněk.

Dámská móda Glamour – může jít i o obuv!

Glamour looku lze dosáhnout i pomocí obuvi. Buď ke třpytivým šatům můžete zvolit i stejně třpytivé boty. Nebo, pokud by to na vás bylo už moc, můžete zvolit černé koktejlky a vyniknout jen pomocí nepřehlédnutelných „glamour bot“. Takové boty seženete opět v obchodě H&M. Celá kolekce je k sobě pak perfektně sladěna, takže můžete různě vybírat a kombinovat. Na ukázku představujeme boty nízké třpytivé kozačky stříbrné barvy. Mají boční zip a látkovou podšívku, i stélku. Podrážka je gumová a potahovaný podpatek je o výšce 5,5 cm. Botičky se třpytí natolik, že k ni opravdu postačí černé šaty. V případě, že chcete výraznější šaty a decentní obuv, můžete zvolit například sametové lodičky, zdobené štrasovými kamínky. Podšívka, i stélka jsou kožené a podrážka gumová. Podpatek je o výšce 10,5 cm.

Glamour look v H&M

A jak jsme již uvedli, v H&M teď seženete prostě vše ze stylu Glamour look a vynosíte to nejspíš na jakoukoliv příležitost. Přeci jenom se jedná o sváteční styl, avšak se sexy nádechem. Pozor si dejte jen na to, aby to na danou příležitost nebylo moc provokativní (například krátký topík, nebo mini šaty). Jinak se v tomto stylu fantazii meze nekladou. V H&M najdete krásné topy, kabelky, i další doplňky.

Zdroj foto: H&M

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu