MINT: Brno Fashion Market oslaví 30. Narozeniny

MINT: Brno Fashion Market oslaví 30. Narozeniny

12. dubna 2018, MINT: Brno Fashion Market, 30. Narozeniny, Gastronebe, 60 návrhářů a designérů

Sponzorované odkazy

Trh nezávislé módy, šperků a designu MINT: Brno Fashion Market, se uskuteční tento víkend už potřicáté. Akce obsadí dvě patra Mosilana Hubu a kromě 60 návrhářů a designérů se zde představí i lokální výrobci potravin v rámci zóny Gastronebe.

Událost v kostce

  • MINT: Brno Fashion Market oslaví uprostřed dubna již 30. narozeniny. Premiéru bude mít nová zóna s potravinami Gastronebe.
  • Přátelskou a příjemnou atmosféru vytvoří DJs Marthy, W.DJ a DJ Pea.
  • Během akce budou otevřeny některé ateliéry Mosilana Hubu, například malířky Eriky Voith, benátské sklo SYIN Janky Závodské a Václav Klňava s perkusními nástroji kalimba.
  • Prostory budou narozeninově vyzdobeny narciskami.
  • Květiny v neděli dvě hodiny před zakončením rozdají liftboyové návštěvnicím marketu.
  • Vstup je zdarma a díky výtahu s obsluhou i bezbariérový.
  • Vítáni jsou děti i pejsci.

MINT: Brno Fashion Market 30

  • Kde: Mosilana Hub, Křenová 19, Brno
  • Kdy: 14.-15.4.2018
  • V kolik hodin: Sobota 11:00 – 18:00 hodin a Neděle 10:00 – 17:00 hodin

Gastronebe

Poprvé bude součástí MINT: Brno Fashion Marketu zóna s lahodným občerstvením s názvem Gastronebe. Kávu zajistí pražírna výběrové kávy Rello il torrefattore, další nápoje nabídne bar Naproti. Mlékárna Letovice přiveze sýrové delikatesy i přepuštěné máslo, Green Leaves připraví veganské občerstvení a Guacamole always fresh potěší skvělými pokrmy z avokáda. Handmade by Sokolíci se specializují na chilli omáčky, čatný a nově i pekařské a cukrářské chilli výrobky. Pro milovníky sladkostí bude na výběr mléčný karamel, cukrářství Kejky, veganské nebeské dortíčky a ručně vyráběná čokoláda od 1.brněnské čokoládovny.

Jak šly roky v MINT: Fashion Marketu

První MINT: Brno Fashion Market proběhl pod názvem Factory Fashion Market ve Zbrojovce Brno v červnu 2010. Pravidelná brněnská akce tak oslaví již 8 let své existence. MINT Markety vznikly jako platforma na podporu nezávislých módních návrhářů a designérů. Za vznikem pravidelné akce, kolem které se již vytvořila specifická komunita, stojí brněnská značka Lovemusic.

MINT Markety se dlouhodobě věnují tématům malovýroby, originálnímu designu, lokálním nákupům, odpovědné spotřebě, slow fashion, recyklaci a udržitelnosti. Nabízejí alternativu k nákupům v anonymních nákupních centrech a umožňují přímý kontakt zákazníka s výrobcem.

Po víkendové akci se příští MINT: Brno Fashion Market 31 se uskuteční 15.-16.6. v Tržnici Brno.

Zdroj foto: Mint Market

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii cestování a gastronomie, doplňky, módní značky a návrháři, ostatní a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu