Spojení módy s legendou: Hugo Boss a Michael Jackson

Spojení módy s legendou: Hugo Boss a Michael Jackson

6. května 2018, Hugo Boss, Michael Jacskon, výstava, Na zdi, Národní galerie portrétů, Londýn

Sponzorované odkazy

Od 28. června do 21. října 2018 bude značka HUGO BOSS sponzorem výstavy „Michael Jackson: Na zdi“ v Národní galerii portrétů v Londýně.

Zeď Isy GenzkenZeď Isy Genzken

Kurátorem této ojedinělé výstavy populárního zpěváka Michaela Jacksona je Dr. Nicholas Cullinan, ředitel Národní galerie portrétů. Tato nová výstava je úplně první výstavou vůbec, jež zkoumá vliv Michaela Jacksona na současné umění a umění vůbec.

Illuminating Path od Davida La ChapelleIlluminating Path od Davida La Chapelle

„Michael Jackson: Na zdi“ je ukázkou děl více než 40 umělců, jejichž díla jsou shromážděna jak z veřejných, tak soukromých sbírek rozesetých po celém světě. A některá dílka byla vytvořena speciálně pro tuto příležitost.

portrét MJ od Andyho Warholaportrét MJ od Andyho Warhola

Výstava se nebude ptát jen na to, proč tolik mladých umělců bylo k tématu Michaela Jacksona přilákáno, ale rovněž bude hledat odpovědi na otázku, proč jeho odkaz Michaela Jacskona v naší kolektivní kulturní představivosti a světe nadále zůstává.

Jezdecký portrét krále Filipa II., 2009 od Kehinde WileyJezdecký portrét krále Filipa II., 2009 od Kehinde Wiley

Výstava bude svými prezentovanými díly s tématikou Michaela Jacksona také zkoumat dopad a vliv tohoto fenomenálního hudebníka na současné umělce a jejich pokračující zájem o něj jako o významnou kulturní osobnost.

Thriller Black and White od Grahama DolphinaThriller Black and White od Grahama Dolphina

Výběr, který vám zde v textu prezentujeme, zahrnuje některá díla nejdůležitějších současných umělců, kteří dnes pracují společně se vznikajícími umělci. Mezi nejvýznamnější umělce patří Rita Ackerman, Dara Birnbaum, Candice Breitz, Mark Flood, Isa Genzken, Gary Hume, David LaChapelle, Paul McCarthy, Catherine Opie a Andy Warhol.

Cestujete letos do Anglie? Nenechte si unikátní výstavu ujít! Máte na to čas od 28.6. do 21.10. 2018 v Národní galerii portrétů v Londýně.

Zdroj foto: Hugo Boss

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii cestování a dovolená, módní značky a návrháři, ostatní, ostatní a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu