Luxusní pleť navzdory akné: Začněte používat micelární vodu!

Luxusní pleť navzdory akné: Začněte používat micelární vodu!

28. srpna 2018,

Potýkáte se s akné a vyzkoušela jste snad všechny způsoby, jak se ho zbavit – ovšem bezúspěšně? Léčba by měla být komplexní, jinak se nevzhledné pupínky objeví bezprostředně poté, co se jich zbavíte. Naprostým základem je ovšem důkladné čištění pleti od kosmetiky a nečistot. Pokud proces zanedbáváte, protože vás nebaví trávit spoustu času před zrcadlem, jistě vám přijde vhod tip na skvělého pomocníka. Slyšela jste již o micelární vodě?

Micelární voda je odpovědí na otázku „jak čistit pleť rychle a přitom efektivně“. Kromě toho, že díky ní vyčistíte pokožku, se současně zbavíte líčidel, a dokonce i voděodolného make-upu. To vše v jediném kroku, bez nutnosti oplachování vodou.

Dodržujte zásady zdravého životního stylu

Pleť je odrazem toho, jak žijete. Budete-li si dopřávat nezdravé jídlo (masné a slazené pokrmy), akné se výrazně zhorší. A když k tomu přičtete kombinaci stresu, nedostatečného pitného režimu a používání kosmetických přípravků, které vysušují, je logické, že se negativně projeví na stavu pokožky.

Proto byste se měla snažit o nápravu. Lidé, kteří konzumují zdravé potraviny a dodávají tělu potřebné vitamíny a živiny, obvykle mají mnohem hezčí pleť než milovníci rychlého občerstvení. To samé platí o psychickém stresu – měla byste se ho naučit zvládat a nikoliv ho potlačovat.

Mezi významné faktory patří i jiné vnější vlivy, jako je nedostatek slunečního záření, používání některých léků, dlouhodobý pohyb ve znečištěném prostředí apod.

Jak funguje micelární voda?

Vraťme se však k pravidelnému čištění pleti micelární vodou. Proč je tento kosmetický „zázrak“ tak účinný? Tajemství spočívá v obsahu micel – aktivních částic, které k sobě přitahují nečistoty. Proto mohou účinně odstranit i make-up apod. Micelární roztok má lehké složení a zanechává pokožku svěží a čistou.

Vyberte si produkt určený pro vaši pleť

Má-li být čištění micelární vodou co nejefektivnější, musíte se poohlédnout po variantě pro problematickou či mastnou pleť. K tomu nejlepšímu patří micelárky značky Bioderma. Produkt Sébium H20 plně respektuje složení pokožky a pomáhá redukovat začervenání obličeje. Neobsahuje alkohol, parabeny a parfémy, je hypoalergenní a přirozeně hydratuje.

Micelární voda s obsahem zinku je pro čištění problematické pleti jako stvořená. Zinek účinně pročišťuje póry a slouží jako prevence před zánětem. Oproti vodě pokožku nevysušuje, takže ji nenutí k produkci zvýšeného množství kožního mazu.

V případě micelární vody od Biodermy nemusíte mít strach ani z narušení přirozené ochranné bariéry. Ta naopak zůstává neporušená i při pravidelném čištění.

Autorem článku je Inzerce. Článek najdete v kategorii kosmetika.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu