Nesmrtelné džíny: Jak je správně vybrat?

Nesmrtelné džíny: Jak je správně vybrat?

31. října 2018, džíny, rifle, Fashion Arena Prague Outlet

Sponzorované odkazy

Džíny tvoří pro většinu z nás nepostradatelnou součást šatníku, kterou využíváme téměř denně. Jejich obliba v průběhu let neklesá a na poli popularity se drží stále velmi vysoko. A trendy zůstanou už napořád. I proto se vyplatí mít ve skříni opravdu kvalitní a padnoucí kousky, které díky tomu budeme moci nosit dlouhá léta. Jak je ale vybrat?

Pět základních parametrů

Široká nabídka v oblasti riflí je velkou výhodou, ale zároveň může výběr značně ztěžovat. Neztrácejte však hlavu a v klidu se v kabince zamyslete nad pěti základními otázkami – zda mají džíny správnou délku, velikost, střih, barvu a styl, který vám sedí. V dobrých obchodech se navíc můžete spolehnout na pomoc personálu, který by vám měl s koupí riflí poradit. Odborný personál najdete například ve Fashion Arena Prague Outlet, kde nakoupíte i nejrůznější typy a střihy riflí.

Střih jako základ

Správný střih je alfou a omegou správného výběru džínů, které budou vaší postavě lichotit. Co pro to potřebujete? Přeměřte si obvod pasu, boků a také délku nohou. To vám pomůže v obchodě značně zúžit výběr a najít konečně ty perfektní. Pokud se rozhodujete mezi dvěma velikostmi, volte raději tu těsnější. Dá se totiž předpokládat, že materiál časem povolí a vyhnete se tak padání riflí.

Výběr podle postavy

Ženská postava se dá zařadit do konkrétního typu, podle nějž pak můžete najít skvěle padnoucí džíny. Poradíme vám, jak vybírat s chlapeckou postavou či liniemi typu hrušky či jablka.

Chlapecká postava

  • Úzké boky, štíhlé nohy a chybějící křivky jsou typickými značky chlapecké, nebo také sportovní postavy. Slušet bude dámám s těmito proporcemi světlejší denim a džíny s trendy vyšším pasem. Vsadit můžete i na boyfriend jeans, které dodají šmrnc a působí šik.

Výrazné boky a stehna

  • Pokud jste naopak majitelkou velmi ženské postavy s výraznými křivkami, vsaďte na rifle, které se směrem dolů rozšiřují. Díky tomu pak silueta vypadá symetričtěji.

Postava hruška

  • Výraznější boky a zadeček značí postavu typu hruška. Zde se vyplatí zvolit džíny s vyšším pasem pro optické prodloužení nohou a zeštíhlení boků.

Postava jablko

  • Širší boky, výraznější střed těla a štíhlé nohy – tak vypadá postava typu jablko. Jejím majitelkám budou slušet tmavší barvy a rovný střih.

Foto: Fashion Arena Prague Outlet

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu