Nová značka šetrné bezodpadové kosmetiky byla vyvinuta v Česku

Nová značka šetrné bezodpadové kosmetiky byla vyvinuta v Česku

12. listopadu 2018, Nafigate cosmetics, značka, bezodpadová kosmetika

Sponzorované odkazy

Je zde cirkulární revoluce v kosmetickém průmyslu! A stala se v Česku! Dne 10. října 2018 v Praze proběhla tisková konference, na které byla představena nová generace kosmetických produktů, které znamenají revoluci v oblasti kosmetiky.

Produkty nové generace kosmetiky korespondují s principy cirkulární ekonomiky a předchází vzniku jakýchkoli odpadů, které zatěžují systém povrchových a podzemních vod jako jsou mikroplasty a mikropolutanty.

Jedná se o celosvětově první kosmetiku, která zcela biodegraduje. A Česká republika se může pyšnit tím, že tato kosmetika byla vyvinuta i vyrobena právě zde. Tiskové konference se zúčastnil mimo jiné i americký expert na polymery a globální opinion leader Dr. Yash P. Khanna, který se stal kmotrem této nové kosmetiky bez mikroplastů.

Pachatelem je Institut Cirkulární Ekonomiky

Institut Cirkulární Ekonomiky se může radovat, že inovace postupují dále. Před létem představili veřejnosti novou biotechnologii HYDAL a nyní mají další zářez na pažbě pomoci životnímu prostředí i lidem. Uvádí první produkt, který díky této technologii spatřil světlo světa a nezatěžuje životní prostředí.

„Do rukou se nám dostává produkt, jehož základní myšlenka je založena na uzavřeném toku materiálů, které oproti konkurenčním produktům nejsou zdrojem mikroplastů, což je jeden z globálních problémů 21. století. Opět se navíc ukázalo, jak klíčová je mezioborová spolupráce pro rozjezd udržitelného byznysového plánu, který má dnes díky své unikátnosti globální potenciál. České firmy tak znovu ukázaly, že cirkulární přístup pro nás skýtá celou řadu zatím netušených možností", doplňuje Soňa Jonášová, ředitelka Institutu Cirkulární Ekonomiky.

Nafigate Cosmetics

Kosmetika byla pojmenována Nafigate a jejím prvním produktem v řadě je kokosové pěstící peelingové mléko s puncem šetrné kosmetiky. Sympatické balení s vyobrazenou želvičkou jako synonymem čistoty oceánů a tak ohledem na životní prostředí, má objem 250 ml.

Zdroj foto: Institutu Cirkulární Ekonomiky, Nafigate Cosmetics

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii ostatní, ostatní a vlasová i tělová.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu