Fashion lookbook od Bati k založení Československa

Fashion lookbook od Bati k založení Československa

13. listopadu 2018, Baťa, lookbook, obuv, boty, limitovaná edice, výročí republiky

Sponzorované odkazy

Oslava stoletého výročí založení Československé republiky neminula ani nejrůznější tuzemské značky a promítla se do řady jejich kolekcí. Podobně smýšlela i značka Baťa, která představuje limitovanou dámskou linii bot, jichž vzniklo pouze sto kusů. Kromě založení republiky však kolekce vzdává hold i samotnému řemeslu českých ševců a více než sto letům značky Baťa.

Oslava umění ševců

Vysoké šněrovací boty z exkluzivní kolekce Baťa k založení republiky jsou unikátní v mnoha směrech. Celý model, od svého návrhu až po kompletní výrobu, vznikl v České republice. Pokud se chystáte si jeden ze sta párů bot pořídit, povšimněte si kožené visačky. Ta je u každého modelu unikátní a najdete na ní ručně psané číslo modelu. Zajímavým prvkem je pak i štítek s datem založení společnosti, který je vidět jak z vnější strany, tak po ohrnutí i na té vnitřní. „Nad poctou republice i české tradici jsme dlouho přemýšleli, a nakonec jsme se vydali podle nás nejlogičtější cestou limitované kolekce bot, která je vyrobená u nás. Chtěli jsme tak zdůraznit, že Baťa je stále českou značkou, která vyrábí lokálně a podporuje ševcovské řemeslo,“ vysvětluje Ondřej Cedidla, marketingový manažer značky Baťa pro Českou a republiku a Slovensko.

Boty v barvách trikolóry

Stélka, tkaničky i celý potisk – česká trikolora září z každého kousku bot. Zatímco barevně se červeno-bílo-modrý model drží naší tradice, celkový design bot je spíše netradiční. Pozornost přitahuje robustní podrážka, vysoké šněrování i opakující se číslovka sto v horní části dělá z bot opravdu sběratelský kousek. Spolu s tímto limitovaným modelem vznikl i speciální lookbook, v němž se značka Baťa spojila s českou návrhářkou Natálií Dufkovou, jejíž oděvy můžeme na fotkách s modelkou Lindou Exnar vidět. Speciální boty k výročí republiky jsou k dostání v prodejně Baťa na Václavském náměstí a online na www.bata.cz.

Foto: Baťa

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu