Pánové, i v zimě se můžete oblékat stylově

Pánové, i v zimě se můžete oblékat stylově

28. listopadu 2018,

Léto je pro módu skvělým obdobím, kdy stačí obléknout jednoduché šortky, zajímavé triko a jste za fešáka. To však již dávno skončilo, podzimu jsme si ani nevšimli a je tady zima. Jak se ale obléknout v mrazivých dnech abychom nezmrzli a zároveň vypadali stylově?

Kabát nebo bundu?

Při výběru svršku, který by měl být tím nejteplejším, určitě zapřemýšlejte, zda zvolit elegantní kabát nebo osvědčenou péřovou bundu. Pokud zvolíte kabát, dbejte na to, aby obsahoval co nejméně umělých vláken, a naopak co nejvíce vlny. Ta zaručí, že vám bude stále teplo. Vybírat pak můžete jednořadé či dvouřadé zapínaní. Ani s jedním neuděláte chybu. Délku kabátu pak volte podle toho, kam s ním budete chodit nejčastěji. Pokud plánujete mít kabát k obleku, vždy volte dlouhý střih. Krátký kabát se hodí nejlépe k riflím a k volnočasovému nošení.

Pokud si lámete hlavu s barvou, máme pro vás jedinou radu. Zapomeňte na černou, nejdete přeci na pohřeb. Šedá, hnědá, béžová, kabát s kostkovaným vzorem či bez. S těmito variantami zajisté chybu neuděláte.

Pokud se vám kabáty nelíbí a necítíte se v nich, neuděláte chybu ani s tzv. péřovkami. Ty však vybírejte pečlivě. Nechcete přeci vypadat jako cirkusová koule. Jako první se soustřeďte na jednoduchý styl, bez zbytečných vzorů a nášivek. Barvy vybírejte stejně uváženě. Černá, šedá a hnědá bunda je v pořádku. Rozhodně se vyvarujte křiklavých barev, ve kterých vás všichni uvidí již na míle daleko.

Důležité je také vybrat správnou velikost. Při zkoušení bundy si vezměte s sebou do obchodu stejný počet vrstev, jako budete nosit normálně. Je zbytečné brát si větší velikost jen „pro jistotu“. Stejně nikdy neobléknete víc vrstev než triko a svetr.

Botasky či pořádné kanady?

Někteří, hlavně pánové z větších měst, by mohli namítat, že kupovat si zimní boty, když sníh napadne pouze na týden a pak hned roztaje, je zbytečné. Zimní pánské boty však neslouží pouze proti pádům na kluzké ledovce, ale udržují naše nohy v teple. Navíc pokud již investujeme naše peníze do elegantního kabátu či bundy, měli bychom k tomu zvolit i vhodnou obuv.

Poohlížet bychom se měli po kozačkách. Nebojte, pánové, kozačkami myslíme pánské kotníkové boty. Které mohou být jak textilní, tak i kožené. Vzhledové připomínají i známé „kanady“. Jde o vyšší šněrovací boty s pořádnou podrážkou. Uvnitř jsou navíc zateplené kožešinou. Vaše nohy tak ani v největších mrazech nepromrznou. Barevně je můžete sladit s kabátem či bundou.

Detaily, které zahřejí?

A když už dojde na nejhorší a zima udeří opravdu hodně, budou se vám hodit i některé doplňky. Jako první sáhněte po pořádné šále. Ať už zvolíte jednoduchou v barvě vaší bundy, nebo jako výraznější prvek, dbejte na to, aby byla z kvalitních a hřejivých materiálů. Ve stejném stylu pak můžete zvolit i rukavice. Vybírejte buďto kožené nebo pletené. Ty obří lyžařské si raději schovejte na dovolenou na horách.

Autorem článku je Inzerce. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu