Nová kolekce značky Leeda s názvem Catch me!

Nová kolekce značky Leeda s názvem Catch me!

20. června 2019, nová kolekce, Leeda, dámské oblečení, návrhářka, značka Leedy

Sponzorované odkazy

Noc, depo a světla projíždějících vlaků. Teď a tady. Nikdy nevíš, kolik máš času… Holky, co přes den sedí v kanclu a v noci přelézají ploty. Catch me!

“Inspirací pro mě byl svět graffiti, překračování hranic, odhodlání následovat své přesvědčení a adrenalin s tím spojený. Poprvé v historii značky obsahuje kolekce i prádlo. Najdete v ní ale i oblečení pro denní nošení, exkluzivní modely pošité flitry, bombery z hedvábné organzy, sportovně laděné kusy z teplákoviny i unisex trika a mikiny,“ říká Lucie Kutálková, designerka značky Leeda.

*„Stejně jako se na zdech i vlakových soupravách motivy překrývají a barvy zdánlivě nesourodě stékají po povrchu, je i tahle kolekce určená k vrstvení. Některé střihy jakoby přetékají do asymetrie, výšivky mají tvar skvrn a modely jsou variabilní. U dlouhých transparentních sukní se dezén láme plizováním a vytváří efektní průhledy,*“ doplňuje Lucie Kutálková.

Protože chce být Leeda co nejvíce udržitelnou značkou, vznikají některé kusy (zejména prádlo) ze zbytků látek z výroby ostatních modelů. Každý je tak originálem, vzor není nikdy stejný. V kolekci jsou použity materiály jako termocool, elastický tyl a šifon s originálním potiskem, hedvábí, flitry a bavlna.

Kolekce Catch me!

  • Foto kampaň: Jiří Hroník, lookbook: Anežka Horová
  • Design / styling: Lucie Kutálková / Leeda
  • Grafický design: Marius Corradini
  • Make up: Renata Zelinková
  • Modelky: Anzhelika, Tereza Marie / Pure model / Lenka a Anežka
  • Šperky: Saskia Diez, Karla Olšáková

Leeda

Pod značkou Leeda tvoří od roku 2003 designérka Lucie Kutálková. Charakterizuje ji minimalistický design, důraz na detail, variabilita a prvotřídní materiály s originálním tiskem. Mimo autorskou tvorbu se soustředí i na individuální zakázkovou výrobu. Vše vzniká za etických podmínek výhradně v České republice s velkým důrazem na kvalitu i původ použitých materiálů. Oblečení i obuv značky Leeda najdete ve stejnojmenném pražském obchodě v Bartolomějské ulici, kde pořídíte i doplňky a šperky od dalších (nejen) českých designérů. Nakupovaly tu například Tilda Swinton, Susan Sarandon nebo Kim Cattrall.

Leeda Store

  • Bartolomějská 1, Praha 1, 110 00
  • tel.+420 775 60­1 185
  • Otevřeno: Po–So 11–19 hod.

Zdroj foto: kampaň: Jiří Hroník, lookbook: Anežka Horová

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu