Značka Chatty: nová kolekce New Season je abstraktně zářivá

Značka Chatty: nová kolekce New Season je abstraktně zářivá

11. prosince 2021, Značka Chatty, nová kolekce, kolekce New Season, Chatty,

Sponzorované odkazy

Již zavedená návrhářská dvojice Anna Tušková a Radka Sirková, aktuálně prezentují svoji poslední kolekci značky Chatty. Tou se stala práce švédské módní ilustrátorky Liselotte Watkins.

New Seasons

Definici práce Liselotte Watkins lze shrnout jako zářivé barvy, abstraktní figury a keramika. Umělkyně se proslavila kolaboracemi se značkami jako Prada nebo Marimekko, přičemž její dílo je oslavou ženskosti skrz alegorické postavy vzdoru, jistoty a zranitelnosti.

O podobnou emoci jako Liselotte Watkins se nyní pokouší ve své kolekci návrhářský tandem Sirková – Tušková. Kolekcci objímá divoké spektrum zářivých barev, ale i snadno kombinovatelné a praktické linie. Základem jsou luxusní materiály – splývavá vlna, hedvábí, kůže, broušená bavlna v prémiové kvalitě.

“Naše poslední kolekce byla průzkumem pro nás neprobádaných vod. Tentokrát jsme zvolily většinu materiálů bez struktury, pouze ve velmi výrazné barevnosti a pokusily jsme se je uplatnit v našem sportovně elegantním rukopise. Současně jsme se snažily nalézt ideální “Chatty” siluetu šatů, jež poté propůjčila formu celé kolekci”, říká o kolekci jedna z autorek Radka Sirková.

Chatty ready to wear

Poslední Chatty ready to wear řada obsahuje skvěle nadčasové a univerzální, variabilně kombinovatelné a nositelné modely. Vše zabaleno do precizní krejčoviny v siluetách dle potřeb moderní klientely. Značka Chatty se v průběhu své kariéry zapsala coby ambasador českého denimu. Proto nechybí ani denimové kusy, vytvořené s luxusního denimu s obsahem kašmíru.

Představení kolekce proběhlo formou showroomové prezentace v prostorách PR agentury Friendly Friends. Partnerem prezentace se stala společnost Ultra Premium Brands a Campari.

  • Finální styling kolekce má na svědomí stylistka Milena Žuravljová
  • Lookbook vznikl ve spolupráci s fotografem Ivanem Kaššou

Co je značka Chatty

Studio Chatty patří v současné době k nejrespekto­vanějším a nejoblíbenějším módním značkám v České republice. Z původně streetwearového konceptu se návrhářky Radka Sirková a Anna Tušková vypracovaly na pozici leaderů současné domácí he-endové módy. Jejich kolekce vznikají výhradně v české produkci a se zřetelem na udržitelnost. Studio získalo v září 2017 prestižní ocenění Design IT Award Vogue Italy a Vogue Ukraine. Ve stejném roce byly designérky zařazeny časopisem Forbes do výběru nejvlivnějších žen Česka a časopis Elle označil CHATTY jako World’s Up and Coming Fashion Talent.

Značka je držitelem ocenění Designblok Editors In Chief Award. Návrhářky své kolekce pravidelně prezentovaly v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a svou práci představily i na oficiálních týdnech módy v Berlíně, Amsterdamu, Kyjevě a Varšavě. Jako součást prodejních showroomů se v uplynulých třech letech prezentovaly během Pařížského Fashion Weeku.

Zdroj foto: Ivan Kašša

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu