Nečekejte na léto, vyražte v sukni již teď! / Sukně a punčochy jaro 2011

Nečekejte na léto, vyražte v sukni již teď! / Sukně a punčochy jaro 2011

7. března 2011,

Sponzorované odkazy

Jedním z ryze ženských prvků odívání je nošení sukní. I když stále častěji vídáme na módních molech v tomto kusu oděvu i muže. Každý ví, že tradičním oděvem jsou sukně u Skotů a jsou součástí překrásného kroje. Nicméně výsada nosit sukně nám ženám snad bude ještě chvíli ponechána a tak si pojďme představit sukně, které se budou nosit na jaře. Sukně jaro 2011 jsou tu!

Popíšeme si několik výrazným prvků stylingu sukní, variabilitu střihů a také různorodost motivů či barev.

Dlouhé sukně opět na módní scéně

Začněme u jednotlivých střihů. Konkrétně u délek sukní. Letošní jaro s sebou přináší mnoho možností. Nejprve se zaměřím na dlouhé sukně, zejména z toho důvodu, že se po několik sezón téměř nenosily.

Přednost dostávají především elegantnější typy s velmi ženskými prvky. Těmi mohou být něžné květy, volánky a nebo rafinovaný střih těsně obepínající siluetu. Stejně jako tomu bude u kratších sukní, i u sukní dlouhých se preferuje nošení do pasu.

Hravé krátké sukýnky zvednou náladu

Počasí přímo vybízí oživit šatník výrazným kouskem v pestrých barvách a nebo jen zajímavým designován zpracováním. Není tajemstvím, že jak letní tak i jarní sezóna bude vybízet k nošení květovaných věcí. Květované sukýnky nabízí např. Topshop, Mango, H&M nebo Promod.

Pokud se v barvách příliš necítíte, můžete se poohlédnout po zajímavém střihu a zejména materiálu. Velmi oblíbené jsou flirty, peříčka, třásně… Jakýkoli detail může sukni oživit

Nebojte se kombinovat barvy outfitu, i zdánlivě nesourodé věci mohou vytvořit zajímavý model. A nezapomeňte – jarní sukně se letos nosí do pasu! Někdy bývá efektní dozdobit sukýnku páskem, který by k ní měl ladit stylově.

Školačka nebo módní ikona? Sukně a podkolenky!

Kombinace krátké sukně a podkolenek už není dávno pouze záležitostí školních uniforem nebo malých holčiček. Už jsme zaznamenali kombinaci lodiček a ponožek – pravda, ne každému je sympatická, ale podkolenky, případně nadkolenky, vypadají roztomile a navíc patří mezi jeden z prvků, které k sukýnkám letošní jaro patří.

Sukně a punčochy – hříšná jarní kombinace

Kvůli trendům Vám nemusí mrznout v chladných ránech nožky. Naopak můžete spojit dva trendy v dokonalý outfit. Pase je zvyk nosit punčochy, sukýnku a kozačky. Zvolte raději kotníčkové boty nebo uzavřené lodičky. Výběr je široký… od silnějších silonek, přes vzorované až po bavlněné či vlněné punčochy.

Ukažte nohy v minisukních!

Minisukně zůstávají stále podobných střihů – bokové, jednoduché, rovné. Stále častěji je ale začínají nahrazovat minisukně s volánky, „áčkovými“ střihy a velmi oblíbené jsou balonové střihy.

Zastánci klasiky nemusí mít strach, jeanové sukně se budou nosit ve variabilních praních i střizích. Na konec jednoduchou jeanovou minisukní se nedá nic pokazit.

Velký hit jara 2011 – kožené sukně

Již jsme se podívali na mnoho typů sukní. Jeden však mezi nimi chyběl. Mám na mysli kožené sukně, které obzvlášť tuto jarní sezónu zasluhují velkou pozornost.

Střihově se nebudou výrazně lišit od výše zmíněných. Nejpopulárnější budou kratší délky nebo různé varianty pod kolena. Vršky by měly být zastrčeny ať už se jedná o kožené sukýnky bokové či pasové.

Zdroj: www.polyvore.com , www.net-a-porter.com , www.asos.com, iStockPhotos / Thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu