Módní značky z Itálie

Módní značky z Itálie

10. května 2011, Itálie, italské značky, italští návrháři, módní návrháři, Dolce&Gabbana, Armani, Gucci, Versace

Sponzorované odkazy

Gurmánům se v souvislosti s Itálií vybaví jejich pestrá a chutná kuchyně, milovníkům aut zase vyvstanou v mysli nádherní, luxusní a rychlí čtyřkoloví miláčci, ale pokud je vaším koníčkem móda, představuje pro vás Itálie především zemi plnou světoznámých návrhářů a jejich značek. Jména jako Giorgio Armani, Dolce&Gabbana, Gucci nebo Prada zajisté slyšeli i ti, kterým móda jinak nic moc neříká. Město Milán se stalo doslova módní Mekkou, kde se dvakrát ročně koná přehlídka výtvorů těch nejlepší návrhářů. Na milánský týden módy se ale dostanou pouze vyvolení, my ostatní musíme čekat, až se fotografie modelů dostanou na internet nebo do časopisů.

Italové se s láskou k módě už rodí. Velmi dbají na to, co na sebe obléknou a podle vzezření soudí i ostatní, alespoň se to o nich říká. A možná právě proto má tato země na svědomí zrod módních značek, které patří k těm nejlepším na světě. Italské oblečení slibuje luxus, neotřelost a Italům tak vlastní chic styl. Pojďme se společně seznámit se jmény, která už po dlouhá léta tvoří módu a jejich výtvory jsou hotovými uměleckými díly.

Umělec s tragickým koncem

Ne vždy mají módní návrháři šťastný osud. Typickým příkladem je Gianni Versace, muž, který se netajil tím, že je gay a mnozí tvrdí, že i to mu v kariéře jednoho z nejúspěšnějších návrhářů všech dob pomohlo. Dokázal totiž vdechnout erotičnost všem modelům, které vytvořil, včetně těch pánských. Gianni Versace byl uznávaný, jeho modely nosily nejslavnější hollywoodské hvězdy a módní impérium mu vydělávalo milióny. V roce 1994 ale přišel tvrdý pád – lékaři u něj diagnostikovali rakovinu. Přesto se vrátil ke své práci a navrhoval dál. Jeho životní pouť plnou nezapomenutelných módních přehlídek a kreací ale ukončil roku 1997 dvěma střelami do hlavy Andrew Cunanan. Co ho vedlo k tomu ukrást světu tohoto módního genia, dodnes nikdo neví.

Ve dvou se to lépe táhne

A opět jsme u města Milán, kterému můžeme poděkovat za to, že dalo dohromady nejslavnější módní duo současnosti. Právě v Miláně se totiž poprvé potkali, tehdy ještě jako asistenti benátského ateliéru, dva geniální návrháři Domenico Dolce a Stefano Gabbana. Dnes patří s butiky po celém světě mezi ikonické italské značky.

Zapsáno v Guinnessově knize rekordů

Pokud se bavíme o nejúspěšnějších značkách Itálie, nemůžeme vynechat tu nejvýdělečnější. Uhodli byste, že je jí módní dům Gucci? O jeho kvalitě, originalitě a luxusu vypovídá i zápis v Guinessově knize rekordů, do které se dostal díky nejdražším džínům na světě. Tento rekord byl však o sedm let později, v roce 2005, překonán firmou Levi Strauss&Co.

Jeho obleky nosí celý Hollywood

Pokud bychom měli jmenovat největšího tvůrce pánské módy, byl by jím za Itálii bezpochyby Giorgio Armani. Poté, co se v jeho obleku objevil Richard Gere ve filmu Americký Gigolo, byl jeho úspěch zpečetěn i v USA. Giorgio Armani možná zachránil i pár mladých životů, jako první návrhář totiž odmítl na svých molech příliš hubené modelky.

Módní značky z Itálie mají samozřejmě mnohem a mnohem více slavných zástupců, ale to by tento článek nebral konce. Značkové oblečení zkrátka dělá Itálii Itálií.

Zdroje: Thinkstock, www.polyvore.com

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu