Pouzdrové šaty – šaty, jejichž střih Vám padne

Pouzdrové šaty – šaty, jejichž střih Vám padne

6. května 2011, sexy šaty, letní šaty, koktejlové šaty, koktejlky, společenské šaty, dámské šaty, střih, pouzdrové šaty

Sponzorované odkazy

Jaké jsou vlastně pouzdrové šaty? Elegantní, ženské a praktické, podtrhující křivky vašeho těla. Hodí se na večer, na party nebo i na všední den. I vy v šatníku jedny musíte mít!

Pouzdrové šaty jsou skvělým řešením do práce, působí daleko ženštěji než klasické sako spolu s elegantními kalhotami. V tomto případě ale vsaďte spíše na delší okraj šatů- ideálně po kolena, jinak byste mohla působit příliš vyzývavě. ** Pouzdrové šaty** jsou tím nejjednodušším kouskem oblečení, stačí mít jen jedny, ze kterých můžete vykouzlit spoustu kombinací pro různé události. Spolu se šálou a botami na vysokém podpatku můžete vypadat jako Pařížanka, s velkými kočičími brýlemi a jehlami jako Marilyn Monroe nebo vsadit na kouzelný look bývalé první dámy Jackie Kennedy a dotáhnout šaty balerínami s kulatou špičkou a elegantními koženými rukavicemi. Pokud se svých oblíbených šatů nechcete vzdát ani v létě, obujte si k nim sandálky všech typů a na ruku si navlékněte tisíce náramků. Jednoduché, stylové, trendy. Klasikou, kterou nic nezkazíte jsou pouzdrové šaty černé, červené i bílé.

Stejně jako nepřeberné množství tvarů a stylů, existuje mnoho variant, ve kterých se šaty v dekoltu upravují. Klasické jsou kulaté výstřihy nebo ty do V, najít můžete i šaty s „vodou“, nebo i trendové vystřižení srdíčka, se kterým se minulý rok na přehlídkových molech pochlubila Proenza Shoulder. Srdíčko krásně vynikne spíše na malém poprsí, na velkých ňadrech ale bude vypadat sexy. Není sice lehké takové šaty najít, při troše kreativity si ale můžete stejné vytvořit.

Pravidlo, které platí pro všechny ženy: opravdu, ale opravdu si nekupujte šaty, které končí v polovině lýtek. Tato délka nesluší nikomu, zbytečně vám zdeformuje nohy i krásně tvarované nohy a budete působit v lepším případě jako babička.

Jaké šaty vám sednou?

Nebudeme si nic nalhávat, většina žen na sobě určitě dokáže najít místo, které by nebylo tak přesně podle jejích představ. Dobře zvolenými šaty si ale dokážete pozvednout svou krásu a potlačit třeba větší bříško na vcelku bezvýznamnou velikost nebo krásně vytvarovat pas. Chcete, aby vám to také slušelo?

Jste plnoštíhlá?

V žádném případě neschovávejte svá kila do velkých neforemných pytlů a investujte do jednoduchých vypasovaných přiléhavých šatů. Silnějším ženám se všeobecně doporučuje nošení bot na podpatku, které je pozvednou a jejich nohy budou působit štíhleji. Pokud si nejste jistá, přes ramena si můžete přehodit cardigan. Z materiálu vynechejte satén, protože nemilosrdně vaše nerovnosti ukáže.

Jste majitelkou většího poprsí?

Neváhejte se je ukázat. Slušet vám budou šaty s hlubším výstřihem, který prodlužuje hrudník, nebo šaty s korzetem.

Nepořizujte si šaty ke krku, se stojáčkem, mašlí nebo volánky u výstřihu, mohly byste vypadat příliš mohutně. K dokonalosti vám nepřispějí ani dlouhé náhrdelníky, které se vám přes prsa budou jen bezradně pohupovat.

Trápí vás malá prsa?

Plochému hrudníku sluší lodičkové výstřihy, dovolit si také můžete různé ozdoby, mašličky, náběry nebo podobné aplikace. Jestli chcete vypadat sexy, vsadit také můžete na svá krásná záda. Pořiďte si jednoduché šaty s velkým výstřihem na zadní část, který odpoutá pozornost od hrudníku.

Máte širší ramena a působíte mužně?

V jednoduchosti je krása. Vsaďte na šaty na úzká ramínka, která vás celkově zjemní, nebo na šaty s výstřihem a ramínkem kolem krku. Raději zapomeňte na rovné výstřihy a ramenní vycpávky.

Nebo jste naopak majitelkou úzkých?

Volte šaty všech střihů, které jsou širším ramenům zapovězeny, zkusit můžete i lodičkové a rovné výstřihy, dále pak netopýří rukávy. Jen vy si můžete dovolit aplikace na ramenou, nárameníky nebo našité ozdoby. Pamatujte si, že hluboké výstřihy jakéhokoliv tvaru vám příliš lichotit nebudou.

Máte rovný pas?

To, že máte rovný pas, není důvodem k tomu volit rovný střih** šatů** a ještě více se zahalovat. I v tomto případě vám pomůžou korzetové šaty, které vám i vytvoří krásný dekolt. Pomůže vám taky pásek umístěný chytře na bočích nebo malý vzorek šatů.

zdroje: polyvore.com, asos.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu