Letní minišaty – mini šaty na léto

Letní minišaty – mini šaty na léto

11. srpna 2011, šaty, dámské šaty, dámské letní šaty, letní šaty, minišaty, babyphat, letní minišaty

Sponzorované odkazy

Počasí nám letos sice příliš nepřeje, ale my se svých oblíbených minišatů nevzdáme. Je léto a k němu patří šaty na léto, hlavně minišaty. Proto můžete v ulicích vidět ženy a dívky oblečené v minišatech, avšak k nim přidané kožené bundy a podkolenky s letními kozačkami.

Jak se mini šaty měnily?

Linie šatů se v minulých letech neustále měnila. Šaty si procházely nikdy nekončícím koloběhem prodlužování a zkracování, rozšiřování a zužování. Stejně tak i jejich rukávy se pomalu zužovaly, až zvítězila ramínka. V 60. letech pak ovládly pole minidélky, které se promítly i na dámských šatech.

Minišaty pro každého

Jsem pevně přesvědčena, že každý módní trend lze přizpůsobit každému typu postavy a to přitom nemusíte mít postavu modelky. Naštěstí máme nyní možnost vybrat si v nepřeberném množství různých stylů a střihů minišaty od mnoha návrhářů. Stejně jako u výběru každého jiného oblečení, také u minišatů, je třeba dávat pozor na své problémové partie.

Zdůraznění dolní poloviny

Pokud chcete docílit rovnováhy, vyberte si takové minišaty, které jsou objemné ve spodní části. Stejně tak zajímavý potisk přiláká pozornost do spodní části šatů a na vaše nohy. V poslední době se staly velmi oblíbené rukávy dolman na delších tunikách nebo minišatech, které vyvažují široké ramena.

Zdůraznění ramen, boků a poprsí

Vážně nikdo od vás nečeká, že budete mít bříško jako z oceli, tak se neschovávejte za volné šaty, navíc jimi docílíte opačnému efektu, než chcete. Jestliže ale chcete své nedostatky opravdu zamaskovat, využijte minišaty, ty představí světu vaše štíhlé ruce a nohy. Užitečné vám tedy budou letní minišaty bez rukávů a malé vzory.

Zdůraznění ženských křivek

Ideální ženský tvar – přesýpací hodiny – přeci jen také budou potřebovat vyrovnat své proporce. Vhodné jsou minišaty strukturované a s barevnými bloky. Ku prospěchu vám budou i měkké materiály a tlumené vzory nebo jednoduché zdobení.

A co nohy?

A co nohy, jak ty zamaskovat, když jsou nejvíce odhalené? Pokud máte pocit, že právě nohy jsou kamenem úrazu, použijte punčochové kalhoty, samozřejmě v tmavých barvách. Nohy vám také prodlouží i boty na podpatku, ale to vy už jistě víte.

Zdroj: thinkstock, www.babyphat.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu