HALADA představuje kolekci THOMAS SABO pro podzim a zimu 2011/12

HALADA představuje kolekci THOMAS SABO pro podzim a zimu 2011/12

1. září 2011, Halada, šperky Halada, Thomas Sabo, Thomas Sabo šperky, stříbro, stříbrné šperky

Sponzorované odkazy

Kdekdo si pod pojmem šperky představí složité šperky s drahými kameny, které se hodí jen na slavnostní události, avšak mnoho šperkařských firem již dokázalo, že šperky mohou být i jednoduché a vtipné a cenově dostupné. Jednou z takových firem je i Thomas Sabo, jež je synonymem pro stříbrné šperky.

Mladý a talentovaný Thomas Sabo založil svoji firmu v roce 1984 v Bavorsku a již od začátku měl tento nadšenec pro sport i hudbu jasnou vizi, a to povznést stříbro na úroveň jiných drahých kovů. V té době platilo jakési nepsané pravidlo, že stříbrné šperky byly uváděny na trh anonymně a až Thomas Sabo toto pravidlo „porušil“ a hrdě svým šperkům vtiskl své jméno. A je třeba říct, že se mu tento odvážný krok opravdu vydařil. Dnes je značka Thomas Sabo známá po celém světě pro své jedinečné stříbrné šperky, které jsou moderní, trendy a vždy v sobě ukrývají vtip a trochu rošťáctví.

Kolekce Thomas Sabo podzim/zima 2011–12

Thomas Sabo a jeho dvorní designérka Susanne Kölbli se při tvorbě šperků nechávají inspirovat takřka vším, co jim svět nabízí, a tak do svých kolekcí zapracovávají faunu i flóru a další různé předměty, jako jsou lebky, srdce apod. Letošní kolekce nazvaná Rebel at Heart našla inspiraci v poetice Dálného východu. Je elegantní, plná symbolů a dramatických barev – zejména magické černé, smyslné fialové a rubínové. Kolekce tedy zahrnuje roztomilé pandy, typické čínské vějíře, korálkové náramky inspirované tradičními buddhistickými náramky a přívěsy s buddhistickým symbolem, který je příslibem radosti, zdraví, pokoje a dlouhého života. Najdete v ní ale i šperky, které snoubí smyslný budoárový styl s moderní a kosmopolitní elegancí. Delikátní peříčka v podobě prstenů, náušnic a náramků, romantické přívěsy ve tvaru klíče, tajemné masky a oblíbená okřídlená srdce jsou ztělesněním koketního šarmu a odkazují na velmi ženské období třicátých let minulého století.

Také pánské šperky podzimní kolekce jsou inspirovány více než 3 500 let starou asijskou kulturou. Přívěsky nesoucí podobu mystického čínského draka symbolizují sílu, moudrost a bohatství, zatímco ty s mečem skládají hold bojovým uměním a duši samurajského bojovníka. Nechybí ani náramky z matně černých korálků, které jsou ztělesněním buddhistické síly vůle.

Šperky Thomas Sabo si můžete zakoupit v klenotnictví HALADA na Václavském náměstí 28.

Zdroj: 2media.cz, www.thomassabo.com

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu