Fashion Trend: Elegance a glamour 70. let

Fashion Trend: Elegance a glamour 70. let

6. října 2011, 70. léta, trendy podzim a zima 2011, glamour, elegance

Sponzorované odkazy

Pokud jste se stále nepoučila, že oblečení se nemá vyhazovat, udělejte to právě teď. Po 50., 60. a 70. letech ve stylu hippie přichází do módy i jejich druhá tvář, glamour a chic oblečení. Přesvědčit jste se o tom mohla třeba na letošních přehlídkách Chloe nebo Pucci.

Pro 70. léta jsou typické široké zvonové kalhoty. Velice důležitý je ale střih, zvonáče 70. let mají zvýšený pas a jsou volnější už od boků. Zapomeňte tedy na nepraktické bokovky a džíny upnuté na stehnech. Široký střih sluší všem, ať už vás trápí hubené či oplácané nohy, širší boky nebo větší bříško. Klasické jsou kostky, káry nebo pruhy, všudypřítomná je džínovina. Trendy je zastrčit si do vysokých kalhot (nebo sukní) slabší rolák a doplnit tenoučkým jednoduchým páskem. Jste-li milovnice minisukní nebo dlouhých šatů, pořiďte si naopak ten tlustý a výrazný, a uvažte si ho do pasu.

Trendy jsou elegantní a chic halenky s mašlí u krku, které nejsou bohužel příliš vhodné pro ženy s větším poprsím, protože jim dekolt opticky deformují. Nejčastější jsou ty ze saténu a hedvábí, mezi ideál patří halenky se širokými rukávy, které končí manžetou. Určitě také využijete svou basic košili, kterou zapnete a límeček necháte studentsky vykukovat ze svetříku.

V šedesátých letech zásluhou návrhářky Mary Quant pobláznily celý svět minisukně a jejich trend sahá až do poloviny 70. let, poté se začínají postupně prodlužovat do midi délky a končí až u kotníků. U dlouhých sukní je trendy i úzký střih, zatímco u ostatních je žádaný střih do áčka. Neplatí to jen v případě sukní a šatů, ale i kabátů.

Večer musíte doslova zazářit. Zvolte cokoliv v kovových nebo lesklých barvách. Ideální jsou dlouhé šaty s velkým špičatým výstřihem, které smyslně splývají přes tělo, nebo také můžete zvolit i ty s malým kulatým výstřihem v úzkém střihu. Jste-li spíše kalhotový typ, oblékněte si zvonové kalhoty s ostrými puky a doplňte je o top s volánkem nebo již zmiňovanou mašlí.

Jaká by to byla zima bez teplejších vrstev? Letos vás zahřejí sáčka ze sametu nebo z brokátu, krátké či delší huňaté kožíšky nebo retro pletené vesty, jaké určitě nosil i váš dědeček.

Letošním must-have jsou boty na platformě. V 70. letech sice jejich výška sahala i nad 20 cm, vy ale radši vsaďte na nižší. V žádném případě do nich také nenuťte svůj mužský protějšek, dříve by skákal radostí, dnes by z nich nadšený nebyl. Pokud jste si ještě letos nepořídila nové zimní kozačky, kupte si hladké vysoké, které dodají sexy vzhled. Na platformě, jak jinak.

Správná kabelka vždy dotáhne outfit do dokonalosti. Pokud se vám zalíbil** trend 70. let**, na denní nošení zvolte větší z kvalitní (!) kůže, zatímco večer si rtěnku a peníze vložte do malého váčku na dlouhém řemínku.

Se šperky si nemusíte dělat přílišné starosti, platí jen jedno – musí jich být spousta! Patřit by mezi ně měly dlouhé kovové řetízky, náhrdelníky s korálků, velké objemné prsteny a tenké náramky. Sáhněte také po dlouhých kovových náušnicích až po ramena. Dávejte si ale pozor, abyste nepůsobila příliš kolotočářsky.

Zatoužila jste právě po stylovém oblečení? Nemusíte pro ně chodit daleko, stačí zabrousit do Lindexu, pro který dělala kampaň k nové kolekci „pravá blondýnka“ Reese Witherspoon. Skočit si také můžete do H&M, kde si můžete koupit již zmiňované retro sukně.

zdroje: polyvore.com, net-a-porter.com, asos.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky a kozačky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu