Šaty a sukně na podzim? Proč ne!

Šaty a sukně na podzim? Proč ne!

10. října 2011, šaty na podzim, sukně na podzim, podzimní sukně, podzimní šaty, šaty podzim 2011, sukně podzim 2011, trendy podzim 2011, šaty dámské, šaty, podzimní

Sponzorované odkazy

I když už definitivně nastal podzim, není se třeba uchylovat ke kalhotám, sázíte-li spíše na ženštější vzhled, sukní ani šatů se rozhodně vzdávat nemusíte. A to ani v případě, že od podzimního oblečení očekáváte hlavně zahřátí. Stačí je jen chytře doplnit a zima vám rozhodně nehrozí.

To, co asi každého na prvním místě napadne, jsou punčochy. Samozřejmě není žádným šlápnutím mimo zvolit ty jednoduché černé nebo jednobarevné, zkuste ale být trošku kreativní a pohrát si s jejich vzory- možností máte více než dost. Sehnat můžete třeba silonky s potiskem puntíků, mašliček, krajky, podvazků nebo barevný károvaný vzor. Stejnou práci odvedou i hřejivé podkolenky nebo punčochy do půlky stehen, ve kterých vám bude teploučko, stejně jako byste na sobě měla dlouhou péřovou bundu. Podle lékařů je zdraví člověka v zimě závislé na teplu u nohou, proto nepodceňujte pořádné punčochy a boty. Doma v posteli byste si sukní příliš neužila.

Skvělým vynálezem jsou také vlněné návleky. Většina lidí je sice nosí spíše proto, že chtějí oživit své boty, nicméně svoji funkci také plní. Dají se dokonce koupit i boty, které mají návleky přímo našité. Návleky jsou skvělým kompromisem mezi tím, jestli zvolit delší boty nebo jen lodičky, jednoduše si je natáhnete a „zabijete tak dvě mouchy jednou ranou“. Pokud jste šikovná, není příliš těžké uplést si svůj originální kousek sama.

šedý 299 Kč, černý 149 Kč, bílý 249 Kč, vše H&M

Jste obzvláště zimomřivá? Zkuste vlněný delší svetřík/šaty. Jedná se o vděčný kousek, který se dá nosit na oba způsoby, jeden den ho můžete zkombinovat s kalhotami a druhý den s legínami nebo punčochami. Zkuste neutrální barvy nebo trendy klasiku, šaty v norském vzoru, kterou rozhodně po jedné sezóně ze šatníku vytahovat nemusíte.

Klasikou jsou také elastické minisukně do pasu, které si natáhnete přes hřejivý svetřík a budete vypadat stylově. Vyměnit je můžete i za tužkové těsně obepínající stehna a zadeček.

A jaké druhy zvolit? Jděte třeba do sukní ve stylu 70. let, které jsou teď trendy, tedy do těch do půli lýtek v linii áčka, zvolit můžete i ty kožené nebo sametové, které jsou samy o sobě vhodnější spíše do chladnějších období. Nejslavnějším obdobím sukní, zvláště těch mini, byla bezesporu 60. léta, proč se jimi tedy také neinspirovat? Patří k nim ty maximálně do půli stehem a stejně jako šaty by neměly mít „žádný“ střih a nezvýrazňovat křivky, jde jen o sešité hranaté díly bez rukávů.

K podzimu a zimě se hodí pro ně typické barvy jako hořčicová, rezavá, hnědá, námořnicky zelená, černá a podobně, proto se jich držte a při výběru na ně myslete.

zdroje: asos.com, hm.com

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu