Trenčkoty a podzim patří k sobě!

Trenčkoty a podzim patří k sobě!

9. října 2011, trenčkot, trenčkoty, dámské trenčkoty, trenchcoat, dámské kabáty, kabáty podzim 2011

Sponzorované odkazy

Trenčkot je nepromokavý plášť v délce nad kolena a je ideální pro podzimní dny, které máme nyní před sebou. Kabát je většinou opatřen dvouřadým zapínáním, které si ale mohou dovolit jen velmi štíhlé dívky. Jednořadé nebo skryté zapínání vypadá ale také velmi hezky a může si je dovolit každý.

Podzimní kabát nádherně tvaruje postavu, a to nejen díky slušivému střihu, ale také svým páskem, který zvýrazní vosí pas. Elegantní plášť vyžaduje elegantní oděv, ale hlavně i boty. Vhodné jsou jak lodičky na podpatku, tak i balerýnky, s ubývající teplotou je pak ale rády vyměníte za vysoké kozačky.

Zkrácená varianta

Pro trenčkot je sice typická délka nad kolena, ale vy se můžete setkat se zkrácenou délkou pod zadeček nebo také s extra krátkým trenčkotem končícím na bocích. Tyto krátké délky můžete bez obav obléknout s šaty nebo sukní a nemusíte přemýšlet nad délkou sukně. Lem sukně by mě být vidět, trenčkot by tedy neměl být delší než šaty.

Barvy vládnou podzimu

Přemýšlíte, jestli si koupit černý nebo béžový trenčkot? Pomohu vám s výběrem, pořiďte si citronově žlutý, rudě červený, indigo nebo trenčkot v námořní modři.

Mladistvý červený trenčkot ve zkrácené délce dokonale dotváří styl slušná školačka. V případě, že by na váš červená byla moc zářivá, můžete jí vyměnit za neobyčejnou korálovou.

Béžový kabát s lehce řasenými rukávy a rozšiřující spodní částí představuje velice slušivý střih trenčkotu nahrazující šaty v chladném období.

Některé trenčkoty dokážou doplnit i ležérní outfit. Například tento hnědý trenčkot můžete s klidným svědomím obléci i k džínům a teniskám.

Retro

Ani trenčkotu se nevyhnul retro styl. A přiznám se, že některé kousky se mi velmi líbí. Neotřelá kombinace moderního designu s nádechem retra přitahuje pozornost jako magnet. Ale pokud by vám to bylo málo, můžete si obléknout citronově žlutý trenčkot, ve kterém budete zářit jako sluníčko.

Také jste si všimly, že pásek se součástí každého trenčkotu? Proto ho nikdy nesundávejte, dává kabátu tvar a vytváří tak neodolatelně ženskou siluetu.

Zdroj: www.asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Jana A. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu