Fashion Trends: Roztomilé a stylové šperky se zvířátky

Fashion Trends: Roztomilé a stylové šperky se zvířátky

20. října 2011, šperky, bižuterie, šperky se zvířaty, šperky podzim 2011, trendy 2011

Sponzorované odkazy

Mohou vám připadat vtipné, trochu dětinské a některým možná až kýčovité, ale pro většinu z nás jsou šperky se zvířátky neuvěřitelně roztomilou a stylovou záležitostí. Dříve to byli především hadi v podobě prstýnků a vážky a motýli jako brože, nyní je vystřídala úplně jiná a možná trochu nečekaná zvířátka – sovy, srnečci, vlaštovky a nejrůznější šelmy. Také si říkáte, kde se tento trend vzal, a proč jsou obchody plné takto zdobených šperků? Přemýšlíte nad jejich koupí, ale nevíte, jak je správně nosit a zkombinovat? Mám pro vás dobrou zprávu, tento článek vám poradí!

Kde se vzaly sovičky?

Na „soví“ trend ze 70. let si možná spousta z nás nepamatuje. Je to už více než 40 let a od té doby se na tato zvířátka trochu pozapomnělo. V roce 2009 ale sovičky do jedné ze svých kolekcí zakomponoval módní mág Marc Jacobs a toho se velmi brzy chytily i další firmy a sovy pomalu ale jistě začaly zaplavovat obchody. Zdobí nejen náušnice, náhrdelníky a prsteny, ale například i kabelky. Objevují se ve stříbrné, zlaté a nejčastěji v bronzové variantě, takže se hodí spíše k ležérním outfitům na každodenní nošení.

Vlaštovky jen tak neodletí

Zatímco živé vlaštovky se už vydaly do teplejších oblastí, ty vyrobené z nejrůznějších kovů tu s námi ještě hodnou chvíli zůstanou. Tento motiv s nádechem vintage si zamilovala spousta fashionistů a má to svůj důvod. Brože s vlaštovkami perfektně ozdobí cardigan, náhrdelník s tímto ptáčkem zase oživí jednobarevné tričko. Navíc se vlaštovky objevují i na nejrůznějších kouscích oblečení a v poslední době se staly i oblíbeným motivem pro tetování.

Zamilujte se i do ostatních zvířátek

Sovičky a vlaštovky jsou v poslední době vidět asi nejvíce, ale to neznamená, že se na špercích jiné motivy neobjevují. Všimnout jste si mohli například srnečků na náhrdelnících, tygrů, medvědů, lišek i zajíců na prstenech a oblíbený je i motiv pand, nebo mořských živočichů – mořských koníků nebo třeba delfínů. Šperky se zvířátky budou dokonalou a originální tečkou vašeho outfitu, která zaujme a nenudí. Kdo by si tento roztomilý a nepochybně stylový trend nezamiloval?

Zdroje: www.polyvore.com

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii doplňky a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu