Irský svetr s copánkovým vzorem

Irský svetr s copánkovým vzorem

16. prosince 2011, dámské svetry, svetr, teplé svetry, svetry zima 2011, svetry zima 2012, trendy svetry, copánkové svetry, irské svetry

Sponzorované odkazy

Hřejivé svetry nám pomalu začínají být nejlepšími společníky, jenže není svetr jako svetr. Některé svetry jsou fádní a nudné, to ovšem neplatí o svetru s copánkovým vzorem. Takto vzorovaný svetr nosili původně rybáři a jednotlivé vzory odlišovali rybáře různých oblastí. Vzor copánků vytvoří hutnější pleteninu, která více zahřeje. Tenkrát neexistovali takové vymoženosti, jako jsou pletací stroje, a tak jim je nepletl nikdo jiný, než jejich hodné manželky.

V současné době jsou svetry lehčí, přesto nabízí velmi dobrý tepelný komfort. Stejně tak vymizela hrubost, které byla nahrazena vysokou jemností, takže se ve svetru budete cítit jako ve vatičce. V případě, že si vyberete svetr upletený z kvalitní vlny, například z vlny alpaka můžete si být jisti tepelnou izolací, odolností proti vlhkosti, obnošení a hlavně, že se vám svetr nevytáhne.

Krátký copánkový svetr

Krátký svetr s copánkovým vzorem, ať už má jakoukoliv barvu, je dobré nosit se sukní nebo kalhotami, které mají vysoký pas. Jestliže se svých bokovek nechcete za žádnou cenu vzdát, oblečte si pod svetr jednoduché tričko, které si do kalhot zastrkáte. Kratší vzorovaný svetr vypadá dobře i na šatech, udělá vás vyšší.

Dlouhý copánkový svetr

Dlouhý svetr s copánkovým vzorem se hodí jako pletené minišaty, které již nevyžadují další přehnané zdobení. V outfitu můžete použít i dva vzory, nikdy ne však vedle sebe. Ano: dlouhý svetr s copánkovým vzorem + hladké legíny + návleky s copánkovým vzorem Ne: dlouhý svetr s copánkovým vzorem + pletené punčocháče s copánkovým vzorem

Kardigan s copánkovým vzorem

Bílý nebo krémový svetr s copánkovým vzorem je základ, ze kterého se dále vyvinul dlouhý nebo krátký svetr anebo dokonce kardigan s copánkovým vzorem. Vy naštěstí nemáte na výběr jen z jedné nebo ze dvou barev, ale můžete si vybírat z široké školy barev. Vzorovaný kardigan se hodí k manšestrákům, k sukni a pod něj si můžete obléci tričko, rolák, halenku nebo můžete vyzkoušet třeba džínovou košili.

Zdroj: www.asos.com

Autorem článku je Jana A. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu