Jak na tuhou zimu? Čepice, šály, rukavice

Jak na tuhou zimu? Čepice, šály, rukavice

8. prosince 2011, zima 2011, zima 2012, čepice, šály, rukavice, kožešina

Sponzorované odkazy

Zima s sebou přinesla už první pořádné dávky sněhu a mrazu, a bez šály, čepice a rukavic se takovéto počasí dá snést jen těžko. Ačkoliv totiž máte možná kvalitní a teplý kabát, sám vás před zimou neochrání. Pokud vás už omrzelo strkat si při každé příležitosti ruce do kapes nebo choulit si krk do klop, nastal ten pravý čas pro zimní doplňky. Nejenže zahřejí, ale ze dne na den z vás mohou udělat někoho jiného.

RUKAVICE

Vraťte se do dětství a pořiďte si „palčáky“. Jsou roztomilé a navíc zahřejí několikrát více než klasické prstové, protože v nich jsou ukryté celé ruce. Nevýhodou je samozřejmě neohrabanost a fakt, že je několikrát denně musíte sundávat. V krutých teplotách jsou ale k nezaplacení a já osobně na ně nedám dopustit – i přes můj věk jich doma vlastním několik ve všech barvách. Vsaďte třeba na norské vzory, které jsou tuto zimu skutečně in.

Převládajícím materiálem je sice tlustá chundelatá vlna, neznamená to ale, že nemůžete vsadit na nic jiného. Pokud vyznáváte eleganci za jakékoliv příležitosti, nadčasové kožené rukavice jsou pro vás přímo jako stvořené. Ty kratší jsou klasické, ty delší po lokty jsou navíc znamením extrémní elegance a luxusu. Pokud si je pořídíte, můžete je nosit i na jaře nebo na podzim, k vyhrnutým rukávům trenčkotu nebo jiného kabátu vypadají velmi dobře.

Udělejte stop poztráceným rukavicím! Určitě to znáte, lovíte z kabelky mobil, peněženku nebo rtěnku a rukavice si musíte pořád sundávat a poté oblékat. Není divu, že je dříve nebo později někde na pultu obchodu nebo jinde necháte. Praktickým řešením jsou ty „odklápěcí“- v oddělaných máte v rukou cit a nedělá vám problém cokoliv sebrat, z uzavřených jsou praktické palčáky. Popřemýšlejte o nich.

ČEPICE

Polovina lidí je nakloněna domněnce, že až 80 % tepla odchází ven hlavou, zatímco druhá toto tvrzení vyvrací, ale ať už se přidáte k jakékoliv skupině, hlavu byste si měla chránit.

Jestliže pokrývky hlavy striktně odmítáte kvůli tomu, že spolehlivě zničí každý účes, zpozorněte. Sáhnout třeba můžete po klasických elegantních baretech nebo rádiovkách, kterými třeba naopak můžete zamaskovat fakt, že vaše vlasy v ten den nejsou zrovna příliš upravené. Budete působit stylově a už nikdy nebudete mít omrzlé uši. Můžete si s nimi vyhrát a připnout na ně brož nebo jinou ozdůbku. 

Milujete-li ženské klobouky, ani v zimě se jich nemusíte vzdávat, zvláště pokud upřednostňujete glamour a elegantní vzhled. Nesmíme také zapomenout na stylové čelenky, klapky na uši nebo turbany.

Nutili vás doma nosit čepici s obrovským kulichem uprostřed? Pokud to znovu skousnete, rozhodně zabodujete a budete působit roztomile. Nosit k rozpuštěným vlasům nebo k copu. Hodí k vám, především pokud jste hravá, mladá a máte svůj styl.

ŠÁLY

Při větru, chladu a sněžení váš krk přímo trpí a ráno vám to dá najevo dost nepříjemným způsobem. Pokud nechcete trávit čas v posteli popíjením horkého čaje a braní léků, pořiďte si vhodného společníka. Pro tuto sezónu jsou in temné a nude odstíny a pastelové barvy.

Vždycky byly a zřejmě vždycky budou trendy dlouhé vlněné šály. Nikdy s nimi nešlápnete vedle. Praktické jsou obrovské třeba kruhové šály, které si nejen můžete několikrát obtočit kolem krku, ale navíc si je přetáhnout přes hlavu jako „čepici“. Nesmíme také zapomenout na univerzální pašmíny z příjemného materiálu, které můžeme využít po celý rok a zdobit si s nimi třeba sáčko, šaty nebo třeba i obyčejný svetřík.

Velkým trendem pro tuto zimu jsou různorodé šály z kožešiny. Jedním z variant je třeba kruhová šála, kterou si prostě přetáhnete přes krk. Jsou stylové, pohodlné, teplé a nemají vůbec žádné nevýhody. Objevily se třeba na molech značky Versace a sáhnete-li po nich i vy, rozhodně zazáříte. Neméně úžasné jsou klasické kožešinové šály, jejich úkol může převzít i kožešinový límec.

zdroje: asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu