Módní festival Arcolor představuje Pavlu Gerschonovou

Módní festival Arcolor představuje Pavlu Gerschonovou

10. prosince 2011, módní festivaly, módní přehlídky v Praze, Pavla Gerschonová, módní návrhářka Pavla Gershonová, Arcolor, Arcolor módní festival, módní návrháři, čeští módní návrháří

Sponzorované odkazy

Arcolor je festival mladé módy, jehož každoročním vyvrcholením je jedinečná módní přehlídka odehrávající se přímo v ulicích Prahy. Nejdelší molo na světě, dlouhé skoro tři kilometry.

Letos již podruhé vyhlásil Arcolor soutěž pro mladé designery ArFAshion designer 2012, který pomáhá mladým návrhářům s nastartováním kariéry.

Jednou ze spoluzakladatelek festivalu Arcolor je i módní návrhářka Pavla Gerschonová, o jejíž tvorbě a především o poslední kolekci, která nese název Harmonic, je i dnešní článek.

Pavla Gerschonová je studentkou magisterského studia ateliéru Oděvní a textilní design na Fakultě umění a designu v Ústí nad Labem. Ve své tvorbě se zaměřuje především na dámskou módu. Vedle tematických koncepčních kolekcí se věnuje také zakázkové a designové tvorbě.

„Inspiraci čerpám ze života kolem sebe a oděvům ráda připisuji nějaký příběh, či myšlenku nebo se zaměřuji na praktičnost a variabilitu. Jeden z těchto aspektů v mé tvorbě vždy naleznete.“

O kolekci Harmonic

Poslední kolekce Harmonic byla vytvořena primárně pro festival mladé módy Arcolor, kde se prezentovala na módní přehlídce probíhající v ulicích Prahy. Za tímto neotřelým projektem, který má za cíl propagovat současné mladé módní designery, stojí Bára Jelínková, Andrea Pujmanová a právě i Pavla Gerschonová. V kolekci Harmonic je inspiračním a zároveň spojovacím prvkem struktura skládání, připomínající tvar harmoniky. Tento systém je použitý v každém modelu v jiných souvislostech, tvarech i umístění.

Název vznikl jako slovní hříčka, spojení slov – „harmonika“ a charakteristiky kolekce – „harmonická“.

„Při práci jsem postupovala tvůrčím způsobem, oděv vznikal aranžováním na krejčovské panně i přímo na postavě, docílila jsem tak neotřelých střihových tvarů.“ Napříč kolekcí se objevují stejné materiály, barevně je celá kolekce v černých, bílých a zlatavých tónech. U černých modelů se ve fragmentech objevuje kontrastní růžová barva. Kolekce je pojata jako extravagantní umělecké oděvy, které se ovšem neodvrací od ženské siluety a nositelnosti.

Zvláštní poděkování:
Foto: David Severin
Hairstyling: PureHair Studio
Make-up: Profesionální škola líčení Surface
Ateliér zapůjčila společnost Fiala&Šebek, VisualCommuni­ations, a.s.

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu