"Lidi mě okoukávají, ale to nevadí!" Rozhovor s módní bloggerkou Evou The Black Button

"Lidi mě okoukávají, ale to nevadí!" Rozhovor s módní bloggerkou Evou The Black Button

15. prosince 2011, módní blogy, módní bloggeři, módní bloggerky, české módní blogy, české módní bloggerky, módní blog, The Black Buttons

Sponzorované odkazy

Módní blog může mít dnes už opravdu každý a najít tak v té záplavě fashion a rádoby fashion blogů, které se alespoň trochu liší, ať už módními kreacemi bloggerky/bloggera, stylem psaní či obsahem, je dost těžké. Já sama jsem se po několikaročním sledování nejrůznějších blogů už dost unavila a jen málo co mě překvapí. Avšak již pár měsíců sleduji jeden blog, který mě vážně baví. Blog The Black Buttons patří 15leté Evě z Prahy, která vybočuje už jen tím, že se mezi českými bloggery odlišuje svým původem. Je totiž Číňanka, avšak tady její originalita nekončí, ba naopak. Eva, ačkoliv jí je pouze 15 let, má svůj vlastní názor (leckdy i dost nekonvenční a troufalý) na všechno, a jen tak si ho nenechá vzít. Její styl oblékání je originální, hravý a, jak sama říká, pokaždé jiný. Reakce na něj na jejím blogu jsou různé, někteří ji obdivují za odvážnost a smysl pro kombinování zdánlivě nekombinovatelného, někteří zase považují její outfity za přehnané a hrozné. Pod to všechno já dodávám, že móda je jedním z umění a vyjadřuje tak osobitý styl každého umělce (ať už si pod tím slovem představíte módního návrháře, stylovou celebritu či bloggera) a styl Evy z The Black Buttons určitě osobitý je. Této zajímavé dívce, která miluje černou barvu a husté obočí, které neodmyslitelně patří k její image, jsem před pár dny položila i pár otázek a vzniklý rozhovor si můžete přečíst níže.

Jak bys popsala svůj styl?
Můj styl se neustále mění, ale jediné co vždy zůstane, je černá barva!

Tvůj blog není jenom o outfitech, ale i různých cestách apod., děláš i rozhovory s jinými bloggery, dá se říci, že tě zajímají i věci okolo módy jako takové nejen oblékání?
Odívání je určitě z mého pohledu na prvním místě. Pokaždé když někam jedu, nechybí nákupy nebo alespoň to ,,procházení se“ po obchodech a okoukávaní, co tam,,frčí“. A jestli se v něčem liší nebo ne…Sice to víceméně dopadne spíše, že oni okoukávají mě, ale to nevadí. Móda pro mě znamená to nejdůležitější, co můžeme ukázat úplně každému navenek. Rozhovory vytvářím z důvodu, že už jen sama se chci dozvědět něco nového, když už mám tu šanci, takže si pozorně vybírám s kým.

Tvé modely jsou dost originální, odkud bereš inspiraci?
Inspiraci čerpám z nových kolekcí dražších značek či módních návrhářek, nikoliv z módních blogů. Snažím se inspirovat druhé.

Necháváš se ovlivnit sezónními trendy? Osvojila sis nějaký poslední trend?
Jak kdy. Já se trendem většinou neřídím, a pokud ano, tak to jen výjimečně. Posledním trendem jsou kožichy a zlatá barva! A kožich jsem si musela koupit už jen kvůli tomu, že jsem milovníkem těchto věcí a zlatých doplňků mám dost. Trendy jako jsou kruhové šály, parky apod. jsem nosila minulý rok. Ale jak říkám, neřídím se podle toho, protože se podle toho řídí většina a to já nechci. Kupuji, vyrábím a nosím to, co se mi líbí.

A kde nejraději nakupuješ? A co je tvůj poslední úlovek?
Myslím, že není ani jeden obchod, který by mě měl jako věrnou zákaznici, protože se téměř v každém obchodě může najít něco, co bych si určitě ráda odnesla do šatníku, ale taky spousta věcí, o kterých si myslím, že by se už neměly prodávat. Vzhledem k tomu, že ještě patřím k těm, co neumí vydělávat tak si hlídám ceny, převážně nakupuji v sezonních slevách, kdy najdu kousky za nižší cenu a pak už jen záleží, jak to zkombinuji, popřípadě poupravím. Na online nakupování zatím nejsem vůbec zvyklá, protože jsem ten typ člověka, který si před placením vybraný kousek vyzkouší. Poslední můj úlovek je černé psaníčko s kožichem z H&M.

Co je „number one“ v tvém letošním zimním šatníku?
Kožich! Mám jich celkem 2, kožichovým límců mám 3, psaníčko z kožichu a ještě rukavice. Moc se mi na nich líbí, jak působí. To, že zahřeje je druhá věc, hlavně dokáže vylepšit outfit a to většina kabátů či bund nedokáže.

Na svém blogu jsi nedávno zmínila svůj názor na pravé kožichy, můžeš ho pro naše čtenáře zopakovat?
Určitě. Pravé kožichy jsou jedním nejdražším kouskem, co mám doma. Nejčastějším názorem je asi, že by se zvířata neměla zabíjet jen kvůli kožichu, který se vyrábí jen kvůli těm, kteří se zajímají o módu, která není vlastně nijak důležitá a doplatí na ni chudáčci zvířátka, která by mohla po lesíku běhat dále…Tuto odpověď považuji za ohranou píseň. Kožichy byly důležité jako maso. Nosili je lidé v mrazivějších oblastech, kde by bez nich nepřežili. A tím jak se móda a čas posouvá, tak se to dostalo až k nám(do teplejších oblastí), kde to již dnes slouží jako doplněk. Samozřejmě to je jen čistě můj názor.

Mezi ostatními bloggerkami jsi výjimečná nejen svým odvážným stylem ale také svým původem. Setkala ses jen s pozitivními reakcemi nebo jsi musela čelit i nějakým nepříjemným situacím?
Určitě nebyly jen pozitivní. Negativní se objevily určitě u článku s pravým kožichem. Jinak si myslím, že jak pozitivní tak negativní reakce mají stejnou hodnotu, protože si ráda vyslechnu názory druhých. Ale nikdy se nenechám jen tak ovlivnit. Svůj názor již mám.

A jak vůbec budeš trávit Vánoce?
Klasika. Stromeček, dárky, na Štědrý den kapřík… Za ty léta co tu vlastně rodiče žijí tak už dodržujeme úplně všechny české či některé mezinárodní svátky. A ke všemu, když jsem se tu narodila, tak je znám ještě víc než ty čínské.

Jaký je vůbec tvůj vztah k čínské kultuře?
Čínské tradice apod. dodržuji jen, kdy se mi chce, ale ty české dodržuji vždy.

Bez čeho bys nemohla žít?
Bez čistě vlastního názoru a pohledu na svět.(+jídlo, vzduch, voda, móda)

http://theblackbuttons.blogspot.com/

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu