Osvojte si britský styl

Osvojte si britský styl

27. ledna 2012, britský styl, anglický gentleman, pásnká móda

Sponzorované odkazy

Britský styl je, stejně jako ten francouzský, známý po celém světě. Každý z nich má spoustu příznivců, něco se mezi nimi prolíná, ale největší rozdíl je mezi nimi jasný – ten francouzský je tak trochu snobský (podle oblečení můžeme poznat, jaké finanční zázemí má člověk, který věci nosí). Britský je naopak zcela neprůhledný a důležité je u něj jen jedno, vypadat vintage. Ženská a mužská móda jsou zde docela stejné, kromě kytičkovaných šatů jsou všechny ostatní věci unisexové (ano, ženy většinu ukradly z pánského šatníku). Dnes se ale budeme věnovat jen mužům.

Není těžké vytříbit si skvělý britský styl. Zde máte seznam věcí, bez kterých se v žádném případě neobejdete:

  • jakékoliv padnoucí sako, nejlépe kostkované v hnědé škále barev s koženými záplatami na loktech
  • zapomeňte na tenisky, jaké nosí většina mužů u nás, pořiďte si ty jednoduché plátěné, v modré nebo bílé. K britskému stylu ale patří a vždy budou patřit kožené boty, nejlépe oxfordky nebo boty ke kotníkům
  • nikdy více nenoste dlouhé kalhoty. Vyznavači britského stylu se chtějí svými botami pochlubit a kalhoty nosí zásadně až u kotníků. Pokud si chcete obléci vyšší boty, kalhoty si prostě vyhrňte, u džínů by měla jít vidět podšívka
  • pro Británii je příznačné deštivé, studené a mlhavé počasí, oceníte tedy trenčkot nebo kabát s dvěma řadami knoflíků ve vojenském stylu, který vás spolehlivě zahřeje.
  • lehké svetříky, ať už propínací nebo ne, košile.
  • velké tašky, kde schováte všechny své potřebnosti, celému britskému stylu vévodí vintage, jsou to tedy Cambridge tašky, kožené tašky přes rameno nebo tašky do ruky s patinou.
  • velké stylové šály v jakékoliv podobě, základem jsou také správné brýle, buď pilotky nebo wayfarer.

Nejčastěji nošené barvy jsou hnědá, červená, černá a šedá.

zdroje: asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu