Barevné svetry, svetříky a cardigany dodají vašemu outfitu šťávu!

Barevné svetry, svetříky a cardigany dodají vašemu outfitu šťávu!

25. dubna 2012, svetr, svetry, svetříky, cardigan, cardigany, barevné svetry, jaro 2012, trendy svetry, pastely, neony, tangerine tango

Sponzorované odkazy

Tenké svetříky a cardigany jsou tak šikovným kouskem oblečení, že je můžeme nosit prakticky v každém ročním období. V chladnějším období je oblékneme pod kabát a v tom teplejším se zase hodí pro chladnější rána a večery přes šaty a topy. Pro letošní jaro se, co se svetříků týče, vyrýsoval jeden hlavní trend – pastelové barvy. Ten dále doplňují už od loňského léta trendy neony, a také odstín tangerine tango, výrazný mandarinkový tón. Zapomeňte tedy na chvíli na své černé či šedé cardigany a dejte prostor barvám, které dělají jaro.

Všudypřítomné pastely

Pastelové barvy jsou tuto sezónu všude kolem nás a objevují se naprosto na všem. Pojďme si ještě tedy jednou připomenout, jaké hlavní odstíny byste neměly v obchodech přehlédnout.

Mint

Zřejmě největším hitem letošního jara a léto je barva mint, nebo také mátová či mentolová.

Růžová

In je i spousta odstínů růžové, světlou počínaje a fuchsiovou konče.

Světle žlutá

Dalším nádherným pastelovým odstínem je světlá žlutá, která sluší jak bledulkám, tak i tmavším typům.

Rozzařte šatník neony

Jarní romantika v podobě pastelových barev ale přirozeně není pro každého a ne všechny se v těchto odstínech cítíme dobře. Pokud preferujete výraznější a odvážnější look, budou pro vás skvělou volbou neonové odstíny. Výrazné barvy jako žlutá, oranžová, zelená nebo vibrující růžová vás učiní nepřehlédnutelnou. Dají se skvěle kombinovat ve stylu color-blockingu, nebo jednoduše doladit neutrálními barvami bílou, černou či nude.

Tangerine tango

Jednou z novinek sezóny jaro/léto 2012 je již zmiňovaný odstín tangerine tango, neboli výrazná mandarinková barva. Neřadí se ani k pastelovým, ani k neonovým odstínům a je tím pádem velmi originální. Ne nadarmo totiž byla zvolena barvou roku 2012! S čím mandarinkovou kombinovat? Možná překvapivě jde dohromady s ostatními oranžovými tóny a i touto kombinací můžete docílit již zmiňovaného color-blockingu. Dále perfektně ladí s černou a bílou, čímž její výrazný odstín trochu zjemníte.

Zdroje: www.shopstyle.com, www.asos.com, iStockphoto / Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu