Fashion trend: Peplum

Fashion trend: Peplum

1. června 2012, peplum šaty, peplum dress, šaty, letní šaty, peplum, peplum trend, trendy 2012, letní trendy, jarní trendy, fashion trendy, trend

Sponzorované odkazy

Peplum, trend, který letos doslova zaplavil přehlídková mola a na červeném koberci ho vídáme skoro stejně často jako jehlové podpatky, se stal letos hitem číslo jedna. A cože to vlastně ten peplum je? Jedná se vlastně o jakýsi kanýrek, jehož hlavním účelem je zdůraznit ženské křivky v oblasti pasu a boků a vytvořit tak iluzi přesýpacích hodin. Peplum může zdobit nejen šaty a sukně, ale také kabáty, saka i halenky a topy.

Nakouknutí do historie

Peplum trend je letos vnímán tak trochu jako novinka, což je zřejmě zapříčiněno tím, že poměrně dlouho v módě nebyl. Objevil se ale už ve 40. letech, kdy byl opravdovým hitem. Podruhé se vrátil v letech osmdesátých a zdobil převážně bundy a saka v kombinaci s vycpanými rameny. Všimnout jsme si ho mohli ale i v roce 2000. Dalším slavným rokem návratu trendu s názvem peplum je rok letošní, tedy 2012, kdy se stal naprostým must-have kouskem sezóny.

Jak peplum nosit?

Peplum může mít zeštíhlující i zvýrazňující efekt, jen je potřeba ho obléci správně. Pokud je vaše postava spíše chlapecká, zvolte kanýrek nařasený a výrazný, dodá to vašim bokům kýžené křivky. Jestli jsou ale vaše boky naopak širší, peplum vybírejte raději splývající a v neutrálních tónech. Když už jsme u barev, in jsou různé barevné kombinace, kdy je sukně například bílá a peplum různě barevný či naopak, ale nejlepšího optického zeštíhlení dosáhnete pochopitelně s barvou jedinou, a to černou.

Peplum se nosí na všem!

Jak už jsem zmiňovala výše, peplum se letos objevuje opravdu na všem, a to například i na kalhotách. Šaty a sukně s tímto zdobením vypadají velmi elegantně a hodí se tak třeba i na oslavy, svatby, plesy, ale černou peplum sukni využijete i jako oblečení na schůze a jednání. Kalhoty a šortky s trendem peplum už vypadají kapku výstředněji a také velmi originálně. Pokud se vám peplum zdá až moc výstřední sám o sobě, zkuste pro začátek peplum sáčko či top, působí o něco střídměji.

Zdroje: www.asos.com

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu