Troufnete si na boty s otevřenou špičkou?

Troufnete si na boty s otevřenou špičkou?

2. června 2012, peep toe, 50.léta, boty s otevřenou špičkou, otevřená špička, lodičky, sandály, baleríny, platforma, zvířecí vzory, léto 2012, boty na podpatku

Sponzorované odkazy

Novým boomem tuto sezónu budou boty s otevřenou špičkou! Jedná se o další retro model, který letěl především v padesátých letech minulého století, kdy byla například největším sex-symbolem kráska Marilyn Monroe.

Můžete se setkat s též anglickým názvem pro tyto boty, který zní ,,peep toe“, což v překladu znamená ,,vykukující palec“. Toto označení pro boty s otevřenou špičkou je naprosto výstižné, jelikož vykukující palec či ostatní prsty jsou na nich to nejpodstatnější. Pro někoho důvod ke koupi těchto bot a pro jiné zase nepředstavitelné mučení jejich nohou. A ano, je to tak! Jestliže se pro tyto boty rozhodnete, určitě vybírejte pečlivě! Několikrát si boty vyzkoušejte a projděte se v nich. Každé ženské chodidlo je tvarované jinak a s botami je to úplně stejné.

Lodičky s otevřenou špičkou

V poslední době jsou nejvíce viditelné lodičky s otevřenou špičkou. Je to zejména kvůli tak populární platformě, která vloni i letos ovládla módní svět. Lodičky s otevřenou špičkou uvidíme právě na již zmiňované platformě, která nožkám dodá především sexy vzhled. U těchto bot je otevřená špička většinou velmi malá a vejde se do ní skutečně mnohdy jen ten palec. To může být velice nepříjemné a zvlášť když máte velmi vysoký podpatek, kdy vám noha v botě více klouže a na palec je tak vyvíjen větší tlak. Tyto boty ale vypadají kouzelně a byla by škoda si je odpírat jen kvůli palci. V prodejně obuvi si k nim tedy kupte nějaké protiskluzové vložky.

Sandály s otevřenou špičkou

Sandály jsou nám všem velice známé. U nich je otevřená špička snad nejtypičtější, i když se mnohdy setkáváme se sandály s uzavřenou špičkou, která především brání proklouznutí různých kamínků do boty. Sandály jsou tou nejčastější obuví na léto, tak proč bychom je nemohli vyzkoušet zrovna s módní otevřenou špičkou, že ano? Vybírejte pečlivě! Je totiž z čeho!

Baleríny s otevřenou špičkou

Pro někoho mohou být balerínky s otevřenou špičkou naprostou novinkou, ale je to velice poutavý módní kousek. Takovéto baleríny jsou takovým spojením sandálů, lodiček a pantoflí. Velmi působivé! Jedná se o obuv, která je především příjemná na nošení, lehká a pro léto jako dělaná. Výběr je též velmi rozmanitý. Vyzkoušejte pestré barvy, zvířecí vzory, rostlinné materiály nebo kůži.

Zdroje: www.polyvore.com iStockphoto / Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F. Článek najdete v kategorii obuv, letní boty a lodičky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu