Osmany Laffita předvedl své "cikánské srdce" pod širým nebem

Osmany Laffita předvedl své "cikánské srdce" pod širým nebem

31. května 2012, Osmany Laffita, Corazon gitano, Khamoro, Osmany Laffita přehlídka, Osmany Laffita Couture léto 2012

Sponzorované odkazy

Karlín má sice černou duši, jak ve své písni zpívá Ivan Hlas, a za luxusní a exkluzivní módou byste se v Praze určitě vydali někam jinam, a i přesto se zde v úterý konala přehlídka haute couture módy. Právě uprostřed této pražské čtvrti na Lyčkově náměstí totiž v úterý podvečer představil svou nádhernou kolekci pro léto 2012 návrhář Osmany Laffita, a to v rámci romského festivalu Khamoro. Luxurymag byl samozřejmě u toho, a tak vám dnes nabízíme exkluzivní reportáž.

Kolekce nese název Corazón Gitano neboli cikánské srdce a nápad Osmanyho, který se orientuje na bohatou klientelu, umístit svou přehlídku do ne zrovna luxusní čtvrti a navíc do scenérie se starými maringotkami a vlajícím prádlem, se návrháři vyplatil. Navíc sám přiznal, že tato přehlídka nebyla pouze o módě, ale dala by se chápat i jako kampaň na podporu rasové a kulturní integrace. Modelky a modelové, mezi nimiž byli i Romové, se procházeli a tančili po improvizovaném molu, kterým byl dlouhý stůl, a z něho pak pokračovali dále a procházeli celým náměstím. Přehlídku si tak mohl užít každý. Jak už jsme u Osmanyho zvyklí, tato módní show nebyla žádná nuda. Modelky za zvuku romské hudby tančily a předváděly rozevláté šaty z lehkých materiálů, jejich vlasy zdobily květiny a dívky rozdávaly pozdravy do řad publika.

Corazón Gitano je kolekce plná dlouhých rozevlátých šatů v odstínech růžové, žluté, v mentolově zelené, lila a květinových potisků a motivů. Laffita nezapomněl samozřejmě ani na doplňky jako kabelky či výrazné zlaté řetězy opatřené logem OL, které zdobily nejčastěji opálená, vypracovaná těla mužských modelů „upgradovaná“ falešnými tetováními. Pánskou část kolekce pak tvořila hlavně barevná trička a pestře vzorované plavky se sponami. Překvapením celé přehlídky bylo vystoupení Evy Pilarové s romskou kapelou Kale. Zpěvačka, která si pro tuto příležitost nasadila černou paruku, byla k nepoznání a až teprve když se náměstím rozezněl její nezaměnitelný hlas a hit Montiho čardáš, bylo mnohým jasné, že jde právě o ni.

Při závěrečné děkovačce se na molu ukázal i samotný designér – Osmany Laffita, který nešetřil úsměvy a měl jistě proč. Módní show Corazón Gitano byla dotažená do nejmenších detailů a sklidila tak náležitý úspěch.

Photo: Andrea Počepická

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu