Drinky - to pravé letní osvěžení!

Drinky - to pravé letní osvěžení!

28. července 2012, letní drinky, drinky recepty, koktejly recepty, míchané nápoje, drinky, koktejly, letní nápoje, sex on the beach, mojito, rosato royal, martini, vodka, rum, led

Sponzorované odkazy

V horkých dnech nás letní zahrádky u hospůdek a barů lákají na osvěžující drinky a je opravdu těžké jim odolat. Jsou chutné, ledově chladné a navíc tak krásně vypadají! Dobrou zprávou je, že s pomocí pár surovin, které jsou dnes již běžně k dostání snad v každém obchodě, si letní drinky, které znáte z barů, můžete namíchat i doma, není na tom nic těžkého. Chystáte tedy zahradní party, nebo si jen chcete zpříjemnit večer? Nachystejte si spousty ledu a jde se na to!

Mojito – klasika, bez které si léto neumíme představit

Jeden z neoblíbenějších letních drinků, mojito, má svůj původ už v 16. století, kdy si na něm angličtí korzáři pochutnávali na Kubě. Postupně se díky nim rozšířil i do dalších zemí a dnes je znám snad po celém světě. Co k výrobě tohoto drinku potřebujete? Základem je limetka podrcená s lístečky máty, asi tři lžičky třtinového cukru, led, trocha sody a samozřejmě bílý rum. Spousta lidí se sice domnívá, že pomocí citronu, klasického cukru a tuzemáku se dá mojito také vyrobit, ale věřte mi, rozdíl je opravdu veliký! Pro malou inovaci můžete do mojita přilít trochu sektu, díky čemuž vznikne mojito royal.

Sex on the beach – vodka s džusem trochu jinak

Další ze světově známých drinků s dráždivým letním názvem Sex on the beach nás láká především sladkou chutí a krásnou barvou. Co se týče ingrediencí, nejedná se o nijak složitý drink, vystačíte si s 4 cl vodky, 10 cl pomerančového a 5 cl brusinkového džusu a 2 cl broskvového likéru. Pak už jen pořádně promíchejte, ozdobte například plátky pomeranče a můžete podávat.

Rosato Royal – vyzkoušejte lahodné růžové Martini

Klasiky jsou sice osvědčené a málokdy nás zklamou, ale zkoušení nových věcí k létu patří, proto se podíváme i na koktejl, se kterým jste se možná ještě nesetkali. Nese honosný název Rosato Royal a k tomu, abyste si na něm mohli pochutnat, potřebujete 12 cl sektu, 6 cl Martini Rosato a 6 cl pomerančového džusu. Nezapomeňte na dostatek ledu a pro zajímavější chuť i vzhled do drinku přihoďte i několik mražených či čerstvých malin.

Pears cooler – hruškové osvěžení

Jednoduchým, osvěžujícím a navíc vynikajícím drinkem, který se skládá jenom ze tří surovin, je Pears cooler. Jak si tuto pochoutku připravit? Na led nalijte 4 cl hruškové vody, přidejte deci bílého vína a podle chuti dolijte spritem. Na ozdobu přidejte hrušku a výsledek posypte trochou skořice – výtečné letní osvěžení je na světě!

Zdroje: www.polyvore.com, Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii nápoje a drinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu